KINA SKAL PRODUSERE VOLVOS FØRSTE ELBIL

KONSEPT: Slik ser Volvos konseptbil for selskapets første elbil ut.Foto: Volvo

Bransjenettstedet Automotive News mer enn antyder at Volvos første elbil skal produseres og trolig være i salg fra 2019. Bilen skal bygges på den nye CMA-plattformen som Volvo har laget i sammarbeid med Zhejiang Geely søsterselskap Lynk & Co. Geely er som kjent det kinesiske konsernet som kjøpte Volvo fra Ford i 2010.

Kineserne har gjort mye for å komme bort fra alt som minner om Ford, og har i stedet satset på å utvikle ny teknikk helt fra bunnen.

Med de nye modellene , XC90 (stor SUV), S90 og V90 og den nye XC60 , har Volvo byttet ut nesten samtlige av sine tidligere modeller. Og om to år tyder alt på at de også har sin første elbil klar for de fleste markedene.

Volvo solgte siste år drøye 500.000 biler, og målet er å selge 800.000 nye biler i år 2020. De har nå tre nye fabrikker i Kina og har vært nøye med å sette svært høye kvalitetskrav ti standarden på disse fabrikkene. Kina-bygde biler har blitt møtt med fordommer i både USA og Europa, men om et par år vil en tredel av alle Volvoer bygges i Kina. Ganske nylig ble produksjonen av S90 flytte fra Sverige til Daqing i Kina

Den nye elbilen skal bygges ved fabrikken i Luqiao sørøst o Kina. Det er fo0rtsatt ukjent hvor langt rekkevidde den nye Volvo elbilen vil få. Karosseritypen er også ukjent for utenforstående. Men bransjen tror rekkevidd vil bli å på minst 400 km. Det antydes også en elbil bygd på selskapets store plattform. Målet for Volvo er å én million elektriske biler på veien i år 2025.

Ved siden av fabrikkene i Daqing og Luqiao, bygger Volvo den nye generasjonen av de mellomstore 60-serien i en fabrikk i Chengdu sentralt i Kina.

Av de drøye 500.000 Volvo-bilene som ble solgt i fjor, ble storparten laget i Torslanda nord for Gøteborg og i belgiske Gent. Volvo er på verdensmarkedet en liten bilprodusent med kun 1-2 prosents markedsandel. Kina er det største markedet, fulgt av Sverige, USA, Storbritannia og Tyskland. Det ruller i dag mer enn 200.000 Volvo-biler på norske veier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.