4000 politifolk skal beskytte 600 AfD-medlemmer i Köln

FRAUKE PETRY: Partileder Frauke Petry i AfD sier allerede før landsmøtets åpning, at hun ikke vil være partiets toppkandidat ved høstens valg til Forbundsdagen. Foto: Wikipedia Commons

Over 4000 politifokk er samlet i Køln for å beskytte de 600 delegatene under landsmøte til det tyske høyrepartiet Alternative für Deutschland (AfD). Det innvandringskritiske partiet har hatt stort fremgang det siste året og kommer trolig inn i Forbundsdagen med flere representanter.

Politiet frykter at hele 50.000 demonstranter, mange av de tilhører voldsvenstre, skal lage bråk under AfDs landsmøte som strekker seg over to dager. Hotellet ansatte har fått tilbud om å overnatte på hotellet slik at de slipper å gå spissrotgang mellom demonstranter når de skal til og fra jobben.

Partiets ene partileder, Frauke Petry, har allerede før landsmøte gjort det klart at hun ikke stiller som førstekandidat ved valget til Forbundsdagen. Partiet er spesielt sterke i det tidligere DDR samt i Baden-Würtemberg og Rheinland-Pfalz, og er representert i 11 av Tysklands 16 delstatsparlamenter. Partiet ble grunnlagt så sent som i 2013. Valget i Tyskland er 24. september i år.

 

KOMMER INN: AfD kommer trolig inn med en gangs stor gruppe i Forbundsdagen til høsten

Frauke Petry og Jörg Meuthen har siden 2015 vært likeverdige partiledere, mens en annen sentral person fra stiftelsen, Bernd Lucke, har brutt ut av partiet og stiftet et nytt parti.

Partiet er ofte beskrevet som nasjonalkonservativt og høyrepopulistisk. De fikk 4,7 prosent opplutning ved forbundsdagsvalget i 2013, og greide dermed ikke sperrregrensen på fem prosent.

Alle de større partiene har gjort det klart at de ikke vil samarbeide med partiet.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.