ØKONOMISKE MOTIV BAK BOMBEANGREPET MOT SPILLERBUSS

Økonomiske motiver lå trolig bak angrepet på spillerbusen til det tyske topplaget Borussia Dortmond i forrige uke. En russer med både tysk og russiske statsborgerskap er arrestert, og skal ha spekulert i Dortmunds aksjeverdi ville falle dramatisk etter bombeangrepet mot spillerbussen.

Den 28-år gamle mannen som tysk politiet kaller Sergej W, skal ha tatt inn på samme hotell som de profesjonelle fotballspillerne, og bedt om et rom som vendte ut mot veien der spillerbussen skulle kjøre for å nå frem til stadion der laget skulle spille en Champions Leage-kamp mot As Monaco. Fra rommet kunne han utløse bomber ved hjelp av en fjernkontroll. Den kraftigste av de tre bombene ble ikke utløst skikkelig, men en av Dortmond-spillerne, spanske Marc Batra, måtte til behandling på sykehus. Det ble funnet brev med islamistisk innhold ved attentatstedet, men måten de var skrevet på vekket mistanke om at de var falske. Flere medier, blant de flere norske, spekulerte i at det måtte være høyreekstremister som stod bak bombeangrepet. Men nå er det klart at det lå økonomiske motiver bak aksjonen.

 

TYSK-RUSSER: En tysk-russer er pågrepet etter bombeangrepet mot Borrussia Dortmunds spillerbuss. Foto: Faksimile av Bild Zeitung.

Leave a Reply

Your email address will not be published.