HVIT BRITISK 47-ÅRING BAK MOSKETERROREN

 

TERRORISTEN: 47 år gamle Darren Osborn fra Wales er siktet for terrorhandlingen i Finsbury natt til mandag. Foto: Facebook

–Jeg skal drepe alle muslimer! Det var budskapet til  briten Darren Osborn, som natt til mandag kjørte sine innleide varebil inn i en gruppe muslimer som forlot et velferdsbygg i tilknytning til Finsbury Park-moskeen nord i London. En person er død og syv mennesker behandles for skader på sykehus i London. Det er usikkert om den døde omkom som følge av bilangrepet. Han hadde falt om foran bygningen før angrepet kom, og fikk førstehjelp da bilen feide inn i menneskemengden.
En modig iman hindret terroristen fra å bli lynsjet. London har fått sin første terrorhandling hvor muslimer var målet for terroristen. Islamsk Råd i Storbritannia ber nå om økt beskyttelse av alle moskeer i Storbritannia.
47 år gamle Darren Osborn er pågrepet etter angrepet like ved Pinsbury Park-stasjonen. En gruppe muslimer, som hadde vært samlet i Muslim Welfare House i nærheten av den kjente Finsbury Park moskeen i forbindelse med ramadan-feiringen, var målet for terroristen.
Store styrker bevæpnede politimenn var raskt på plassen sammen med mange ambulanser.

Statsminister Theresa May og sjefen for Metropolitan Police, Cressida Dick, var mandag på besøk i Finsbury Park-moskeen hvor de på det sterkeste tok avstand fra ugjerningen Også Labour-leder Jeremy Corbyn, som kommer fra dette område nord i London, besøkte åstedet og fordømte angrepet.
Finsbury Park-moskeen var, ifølge NTB, tidligere kjent som moskeen som samlet militante islamister rundt den ytterliggående imamen Abu Hamza al Masri. Imamen ble senere tatt for terror i USA og dømt til livsvarig fengsel. Moskeen i nærheten av Arsenals hjemmebane Emirates, ble stengt etter en politirazzia.
Men i 2005 fikk moskéen en ny mer moderat ledelse og ble gjenåpnet.
Flere al-Qaida-medlemmer har vært knyttet til moskeen – blant dem den kjente skobomberen Richard Reid som i 2001 greide å komme seg om bord i et American Airlines-fly i Paris. På vei til Miami forsøkte han å utløse en bombe pakket inn i en av hans sko. Reid ble overmannet av medpassasjerer og kabinpersonalet.
Zacarias Moussaou , en franske statsborgeren med marokkansk bakgrunn, er en annen terrorist som hadde tilhold i moskeen i Finsbury Park. Han sitter fengslet i USA dømt for medvirkning i terrorangrepet 11. september 2011.

TERRORISTER: Terroristene Z. Moussaou og R.Reid holdt til i Finsbury Park-moskeen under moskeens tidligere ledelse.

Den antatte gjerningsmannen bak gårsdagens terrorhandling hadde leid en hvit varevogn, og forlot bilen etter å ha kjørt inn i menneskemengden. Han skal være en 47 år og beskrives som hvit med mange tatoveringer. Han skal ha snakket med en irsk aksent og beskrives som stor. Han skal ha skreket «Drep meg!» da vitner overmannet ham og begynte å denge løs på ham, før en modig imam fikk stoppe mishandlingen. Mannen er ikke kjent av britisk etterretningsvesen for ekstreme synspunkter. Han er bosatt i Cardiff i Wales og skal være en firebarnsfar.

TATT: Darren Osborn (47) i det han blir pågrepet etter terrorangrepet.

Etter påkjørselen ble det spredd feilaktige rykter på sosiale medier om at det tok ca. en time før politi og redningsmannskaper ankom åstedet. Dette er tilbakevist på det sterkeste av flere vitner. Bilen han brukte var leid hos et firma i Cardiff i Wales.
Mannen som er død hadde falt om utenfor velferdssenter til moskeen og mottok førstehjelp av folk på stedet da bilen raste inn i mengden. Det er ifølge politiet ikke kjent om han allerede var død da terroristens bil rammet folkemengden utenfor senteret. 10 mennesker ble skadet under angrepet, syv av de ble sendt til sykehus i London.
Dette er den fjerde terroraksjonen i England i sommer og tredje gangen det brukes en bil i forbindelse med terroraksjonen. De tre tidligere terroraksjonene har vært utført av militante muslimer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.