TRUMPS NYE AIR FORCE ONE-FLY: HENTES FRA MOJAVE-ØRKENEN

 

 

HENTES: To usolgte Boeing 747-8 med tidligere tilhold i «flygravplassen» i Mojave-ørkenen, blir trolig president Trumps nye Air Force One-fly. Foto: Wikipedia Commons

Trump skal spare skattebetalerne for penger og henter to Boeing 747-8 fly fra «flygravlunden» i Mojave-ørkenen for å erstatte de gamle Air Force One-flyene. Ifølge militærmagasinet «Defence One» skal det amerikanske flyvåpenet ha sagt nei til å utvikle spesialfly av typen Boeing 747 for presidentens reiser. I stedet tyder alt på at flyvåpenet kjøper to fly som ble avbestilt av det russiske flyselskapet Transero og flydd rett til parkering i Mojave-ørkenen.

Dagens to jumbojet som president Trump benytter, er over 20 år gamle, og det er for lengst bestemt a de skal byttes ut. Under Obamas tid ble det inngått en midlertidig avtale om at Boeing skulle utvikle nye «Air Force One»-fly basert på standardutgaven av Boeing 747-8.

BOEING 747-8: De nye presidentflyene til USAs president blir etter all sannsynlighet to modifiserte fly av typen Boeing 747.8. Foto: Boeing

President Donald Trump gikk i desember i fjor ut og sa at kostnadene med å utvikle en ny versjon av Airforce One-flyene var «ute av kontroll» . Da var prislappen for utviklingen av to nye fly nærmere 40 milliarder kroner.
Trump møtte noe senere Boeing-toppene, som lovet at kostnadene skulle bli mindre enn 40 milliarder kroner.
Nå tyder mye på at USAs flyvåpen – hvor presidentflyene formelt hører hjemme – velger en enda billigere løsning ved å hente inn to usolgte Boeing 747-8 fly som skulle gå til det russiske flyselskapet Transero. De gikk konkurs i 2015, og de to flyene ble deretter flydd til midlertidig parkering i Mojave-ørkene sørvest i USA.

 

TRANSERO: Det russiske flyselskapet Transero  bestilte to nye Boeing 747-8 fly for få år siden. I 2015 gikk selskapet konkurs, og nå ender de to jumbojetflyene trolig som nye presidentfly for Donald Trump. Foto: Wikipedia Commons

Ifølge Defence One, skal de to flyene nå være anbragt til en innendørs hangar for en omfattende modifisering hvis det amerikanske flyvåpenet bestemmer seg for kjøp.
Blant annet må det installeres et avansert kommunikasjonssystem, og flyene må gjøres i stand til å kunne etterfylle flybensin mens de er i luften. Avanserte våpensystemer som gjør flyet i stand til å motstå angrep fra bakken eller fra andre fly, må også være på plass før Donald Trump får anledning til å ta flyene i bruk.
Etterspørselen etter firemotors fly som Boeing 747 og Airbus 380 er i dag liten i det sivile markedet. Men fire motorer er ett av kravene når den amerikanske presidenten skal velge flytransport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.