SLUTT PÅ FELLESDUSJING I GRIMSTAD

 

HVER SIN BÅS: Barn og ungdom i Grimstad må nå låse seg inn i hver sin bås før og etter svømming.

Grimstad svømmehall og Grimstad ungdomsskole har bygd om garderobene slik at de blir mer tilpasset det flerkulturelle Norge. De to fellesdusjene – én for jentene og én for guttene, er nå borte, og elevene kan låse seg inn i hver sin bås. En svømmelærer reagerer og mener veggene må bort.
Ingen vil nevne eller forklare nærmere hvorfor ungdommene i sørlandsbyene plutselig er blitt så redde for å dusje sammen med andre av samme kjønn.
Rektor ved Grimstad ungdomsskole, Svein Pedersen, sier til NRK at det er flere grunner til at garderobene er bygd om. Blant annet nevner han at ungdommene er blitt flinkere til å si ifra om hvordan de vil ha det, samtidig som de ansatte lytter mer til dem.
Svømmelærer Hilde Kristin Delin underviser i barneskolen og liker ikke den nye ordninger med låsbare båser for hver elev:
– Jeg synes det er veldig dumt. Vi får mindre kontroll på om elevene dusjer uten klær. I tillegg går det mer tid til å skifte, sier hun.
Hu sier at det er viktig at ungdommer blir vant til å se hverandre nakne, og at det bidrar til å gjøre nakenhet naturlig. At de nå dusjer hver for seg vil gjøre ungdommen enda mer sjenerte, mener hun.
NRK har snakket med en tidligere elev ved ungdomsskolen, Alisat Hassan, som nå går på videregående. Han sier at han aldri har likt å dusje sammen med andre.
– Som oftest er det sånn at man dusjer med boksershorts på, sier han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.