SLAGSVOLD VEDUM MENER FAKTASJEKKING FORFLATER DEBATTEN

 

LIKER IKKE: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum liker ikke at politikernes utsagn faktasjekkes. Han mener mange utsagn ikke kan faktasjekkes, og at denne voldsomme nye interesse for «fake news» er med på å forflate debatten. Foto:  Ragne B. Lysaker/Senterpartiet.

Sp-leder Trygve Slagsvold Verdum mener den siste tids voldsomme interesse for å «faktasjekke» utsagn i valgkampen forflater debatten. NRK-programmet «Detektor» felte nylig dommen «Faktisk helt feil» over et utsagn fra Sp-lederen om regjeringen og sentralisering.
Vedum Slagsvold har hevdet at «statsminister Erna Solberg har styrt den mest sentraliserende regjeringen dette landet noen gang har sett». «Detektor» konkluderte med at dette utsagnet er « faktisk helt feil».
Til Klassekampen uttaler Slagsvold Vedum at det er umulig å faktasjekke politiske vurderinger.
Det er min politiske vurdering , og den er umulig å faktasjekke, sier Sp-lederen.
Vi mener det er summen av alle de store reformene som gir grunnlag for å kalle regjeringen tidenes mest sentraliserende. Kommunereformen og politireformen skjer over år, og fylkessammen­slåingene gjennomføres først i 2020. NRK har ikke tatt høyde for at det er langsiktige prosesser.
Han mener vi trenger meningsbrytning og at folk selv får gjøre seg opp en mening. Det er politikk det handler om.
– Hadde jeg sagt «dagens regjering er en av de mest sentraliserende vi har sett», hadde det ikke blitt faktasjekket. Når slike ordnyanser ettergås, fremstår det litt som flisespikkeri. Det må svares med et politisk motargument, sier Vedum til Klassekampen og spør om valgkampens faktasjekking kan skyldes en misforstått reaksjon på «fake news».

Leave a Reply

Your email address will not be published.