BÅDE EASYJET OG LUFTHANSA ER INTERESSERT I ALITALIA

 

SLITER TUNGT: Alitalia har i flere år slitt økonomisk,, og har vært avhengig av hjelp fra den italienske staten.Foto: Alitalia

Europas nest største lavprisflyselskap, Easyjet, er interessert i å overta deler av det italienske flyselskapet Alitalia. Også Lufthansa er interessert i deler av et restrukturert Alitalia. Det italienske nasjonale flyselskapet har vært under administrasjon den siste tiden.

Konkurransen i europeisk luftfart er svært konkurranseutsatt for tiden. Senest i forrige måned måtte tyske Air Berlin og britiske Monarch kaste inn håndkle. Monarch hadde hele 110.000 kunder plassert ute i Europa da selskapet kollapset. Først denne uken ble de siste passasjerene hentet hjem.Alitalia, som er det nasjonale selskapet i Italia, ble opprettet i 1946. Selskapet har lenge slitt økonomisk og er nå under administrasjon. Et siste forsøk på å få de ansatte med på en rednings aksjon, mislyktes nylig. Abu Dhabi-flyselskapet Etihad har en eierandelen på 49 prosent i Alitalia, og var villige til å satse videre på selskapet om arbeiderne var villige til noen oppsigelser og lønnsreduksjoner. Alitalia har i dag 12.500 ansatte, og det sies at politikerne er redde for å avvikle det tradisjonsrike selskapet og de mange tusen ansatte før enste års parlamentsvalg. Alitalia har opplevd en rekke store og langvarige streiker de siste tiårene.

 

18500 ANSATTE: Alitalias nesten 18.500  ansatte vil trolig få en ny arbeidesgiver snart. Foto: Alitalia

Alitalia har de siste 10 årene mottatt ca. 60 millioner norske kroner fra den italienske staten.
Selskapet har interkontinentale ruter til USA, Sør-Amerika, Asia og Afrika. Flåten er preget av eldre Boeing 767 og Douglas MD-80 fly i tillegg til noen nyere Boeing 777 og Airbus A320-fly.

Britiske Easyjet fløy i september måned 7.7 millioner passasjerer – noe som er 11 prosent mer enn i samme måned i fjor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.