GUILLOU TØR NESTEN IKKE KLEMME KVINNELIGE VENNER LENGER

 

FORFATTER: Forfatteren Jan Guillou. Foto: Wikipedia Commons CC BY-SA 3.0

Den svenske forfatteren og sosialisten Jan Guillou (73) mener det å være en eldre mann er det mest motbydelige man kan være for tiden. I et intervju med Aftenposten komme han inn på #metoo-kampanjen som har fått stor oppmerksomhet i Sverige.
Han sier at det er bra og på høy tid at disse sakene kommer frem.
– Men hvis man er en eldre mann som jeg, er man det mest motbydelige man kan være for tiden. Når jeg treffer kvinnelige bekjente, er jeg plutselig usikker på om jeg kan gi dem en vanlig klem, sier Guillou.
Guillou er selv blant de mange som er anklaget for seksuell trakassering. En kvinnelig kollega hevder at Guillou blant annet skal ha hvisket slibrigheter i øret hennes på en fest. Noe Guillou avviser.
– Det verste et menneske kan være nå, er en eldre mann. Se bare hvordan #metoo-kampanjen startet med en typisk makthaver – Harvey Weinstein. Han er urtypen på det slemmeste på vår jord nå, sier han.

Leave a Reply

Your email address will not be published.