Dansk 17-åring fikk skjerpet straff for terrorplanlegging

 

 

FASCINERT: En dansk 17-åring konvertitt var fascinert av IS ogt terror. Nå er hun dømt til åtte års fengsel. Foto: YouTube

En dansk ankedomstol har skjerpet straffen for en 17 år gammel jente som la konkrete planer om et terrorangrep mot en lokale skole på Sjælland og en jødisk skole i København. Jenta, som hadde konvertert til islam, hadde kjøpt inn ingredienser til sprengstoffet TATP, og forsøkte også og få kontakt med terrorgruppen IS. Dommen ble på åtte års fengsel.

Jenta ble i mai i år dømt til seks års fengsel, men de danske påtalemyndighetene anket dommen ettersom de mente hun burde hatt forvaring på ubestemt tid.
Aktor Kristian Kirk argumenterte med at jenta var fascinert av islam og var farlig. Kirke mente at det ville hun være så lenge hennes fascinasjon for terror og islam preget hennes sinn.

Jenta hadde konvertert til islam etter en ferietur til Tyrkia. Hun prøvde også å få kontakt med IS-folk via nettet. Jenta kommer fra Kundby i Danmark, og hun planla et terrorangrep mot en skole i Fårevelje og et angrep mot den jødiske Karolineskolen i København.
Jenta har sittet fengslet siden hun ble tatt. Under sitt opphold på en sikringsanstalt angrep hun en ansatt med et glasskår fra et knust speil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.