MDG VIL HENTE “KIMAFLYKTNINGER” FRA STILLEHAVET TIL NORGE

FØDSELPERMISJON: Talspersson for MDG, Une AIna Bastholm,  forlater Stortinget i fødselspermisjon. Hun blir erstattet av Per Espen Stoknes. Foto: Thomas Ekström

 

MDG vil hente 5000 kvoteflyktninger til Norge og hente ytterligere 250 såkalte klimaflyktninger til landet. Det er folk fra øystater i Stillehavet som mister sine hjem på grunn av det miljøaktivster kaller «havstigning». Det går frem av MDGs alternative statsbudsjett som ble lagt frem i dag.

-Meningsmotstanderne klarte å parkere oss ved å si at vi er fanatisk opptatt av klima og miljø til fortrengsel for solidaritet. Det er feil, det har vært feil og det kommer til å være feil, sier Per Espen Stoknes til NTB.

Stoknes, som til daglig underviser i grønn økonomi ved BI, skal overta stortingsplassen til MDGs talsperson og stortingsrepresentant Une Aina Bastholm som går ut i fødselspermisjon.
Miljøpartiet De Grønne vil også øke bistanden med 2,6 milliarder kroner, og én prosent av Norges BNI skal gå til å gjøre utviklingsland bedre rustet til å møte klimaendringer – endringer som MDG mener er menneskeskapte.

Ved siden av en liberal asyl- og innvandringspolitikk vil miljøaktivistene i MDG også støtte leasing av elbiler.
Ifølge miljøaktivistene vil vanlige norske familier komme bedre ut av det med en grønn politikk enn med den politikken regjeringen foreslår. Men da må folk også endre drastisk på sin hverdag: Bare reise til Syden annethvert år, spise mindre kjøtt og mer grønnsaker og bruke mindre strøm.
MDG lover også å senke skattene for vanlige inntekter – noe som gjør at de må øke skattene for «de rikeste».
MDG vil ikke innføre «Tesla-avgift» slik regjeringen opprinnelig ønsket. Det vil først skje når «mesteparten av bilparken» er skiftet ut.
Lavinntektsfamilier skal slippe å betale for barnehage og de vil også få økt barnetrygd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.