SLUTT FOR FLYSELSKAPET NIKI

 

KONKURS: Det østerrikske flyselskapet Niki har begjært seg selv konkurs. Selskapet ble startet av Formel 1-legenden Niki Lauda.

Det østerrikske flyselskapet Niki er konkurs. Selskapet, som, ble startet av Formel-1 legenden Niki Lauda, har levert inn en konkursbegjæring og innstilte driften i dag.
Niki inngikk i Air Berlin-gruppen som gikk overende i oktober i år. Etter Air Berlin-konursen har det vært ført forhandlinger med Lufthansa om kjøp av aktiva fra boet – blant annet Niki. Lufthansa hadde planer om å la Niki gå inn i lavprisselskapet Eurowings. Men etter at Lufthansa fikk signaler om at EU-kommisjonen ikke ville godkjenne fusjonen, trakk den tyske flygiganten seg fra forhandlingene.
Niki har de siste årene hovedsakelig drevet med reiser til typiske feriedestinasjoner i Europa og Nord-Afrika. Selskapet ble grunnlagt i 2003 da Niki Lauda kjøpte tyske Aero Loyd, og opprettet Aero Lloyd Austria. I 2004 kom Air Berlin inn på eiersiden med en andel på ca. 24 prosent.
Niki fløy en periode på 35 destinasjoner med base på Wien-Schwechat, og var også innom både Stockholm og København i en periode. Selskapet hadde en flåte beståend av Airbus 320-familien og noen få Embraer 190-100 maskiner.

 

FØRSTE: Lauda Air var Niki Laudas første flyselskap. Det ble solgt til Austrian Airlinest. Foto: Wikipedia Commons

Selv om Niki ble kalt et lavkostselskap, var det god servicen i form av gratis kalde og varme måltider (rutene til Kanariøyene). Også innsjekket bagasjen inngikk i prisen. Passasjerene kunne også forhåndskjøpe gourmetmåltider signert Demel.
Air Berlin var i fjor i forhandlinger med sin egen minoritetseier Etihad Airways om at selskapet fra Emiratene skulle overta Air Berlins 49 prosent post i Niki – uten at det ført til noe. Niki Lauda startet sitt føste flyselskap, Lauda Air, allerede i 1979. Seks år senere begynte selskapet å fly. Selskapet hadde en tragisk ulykke 26. mai 1991 da et av selskapets Boeing 767-300 fly styrtet nordvest for Bangkok. Alle 223 passasjerer og mannskap omkom. Selskapet var kjent for god service, og fløy blant annet mellom Wien og Sydney med egen kokk om bord for business-klasse passasjerer.
I april 2013 ble Lauda Air en del av Austrian Airlines.

Leave a Reply

Your email address will not be published.