NYE ANGREP PÅ JØDISKE BUTIKKER I PARIS

IGJEN: På treårs dagen for det dødlige islamistangrepet på en jødisk kosherbutikki Paris, ble nye jødiske butikker tilgriset med nazisymboler og forsøkt nedbrent i den franske hovedstaden. Foto: Skjermdump Twitter

På treårsdagen for det dødelige islamistiske terrorangrepet på det jødisk supermarkedet Hyper Cacher i Paris, opplevde Frankrike denne uken igjen nye angrep på jødiske eiendommer. To butikker ble forsøkt brent ned på treårsdagen for terrorangrepet.
Det var i den sørlige Paris-bydelen Creteil at en jødisk butikk, Promo & Destock, ble påtent få dager etter at butikkens fasaden ble vandalisert med hakekors. Ilden spredte seg raskt til nabobutikken – kosherbutikken Hyper Cacher–  før brannmenn greide å slukke ilden.
En annen filial i kosherkjeden ble for tre år siden ble utsatt for et terrorangrep som krevde livene til fem personer.
Angrepet kom to dager etter angrepet på satirebladet Charlie Hebdo.
Terrorangrepet på det jødiske supermarkedet øst i Paris, førte til en rekordstor emigrasjon av franske jøder til Israel. Hele 7900 franske statsborgere flyttet til Israel i løpet av de påfølgende 12 månedene. Mange av de som forlot Frankrike oppgav frykten for nye antisemittiske angrep som grunnen til at de forlot Frankrike.
Den jødiske flukten fra Frankrike, som relativt sett har en av de største muslimske befolkningsgruppene i Europa, har blitt noe dempet de siste tre årene, men angrepene på jøder har ikke stoppet.

 

FEM DØDE: Fem perssoner døde under angrepet mot det jødiske supermarekdet Hyper Cacher i jaunar 2015. Foto: Wikipedia Commons

Senest i april i fjor ble en jødisk kvinne drept – dyttet ut av et vindu i tredje etasje av en muslimsk nabo. Omtrent samtidig ble en jødisk familie angrepet, banket opp og holdt som gisler før de ble robbet for verdisaker. Menneskerettsgrupper betegnet begge angrepene for hatkriminalitet
Tidligere fransk statsminister, Manuel Valls, sa sist uke til den franske radiokanalen Europe 1 at Frankrike må gjøre mer for å stoppe den utbredte anti-semittismen som han hevdet har slått «dype røtter» i Frankrike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.