SOMMEREN BYR PÅ LAVE PRISER PÅ EKSOTISKE REISER

LA DIQUE: Stranden Anse Source D`Argent på La Dique i Seychellene er kåret til verdens beste stand flere ganger. Sommerstid senkes prisene på destinasjoner som Seychellene. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Mange eksotiske reisemål byr på overraskende lave priser i sommermånedene. Norges største feriearrangør, Ving, merker en stadig større pågang etter eksotiske reiser på sommerhalvåret, og hevder at det kan være billigere å reise til Maldivene enn til Mallorca om sommeren. Men husk at flere eksotiske reisemål kan ha regntid og høy luftfuktighet i sommermånedene.

Vil du reise langt av gårde til drømmereisemål bør du sørge for å gjøre det i sommerhalvåret. Ifølge Ving kan en barnefamilie med to voksne og to barn få en 10 dagers ferie på Maldivene for rundt 50 000 kroner, inkludert helpensjon og transfer mellom flyplassen og hotellet. Foretrekker man Mauritius og reiser en uke i slutten av juni, kan man bo på et godt mellomklassehotell med halvpensjon og betale litt over 10.000 kroner per person.
– Forklaringen ligger i økt konkurranse på flysiden, som gjør at man kommer dit for en rimeligere pris enn mange nok forventer seg på denne type drømmereisemål. Dette, sammen med at sommer er lavsesong på disse destinasjonene, gjør at prisene blir rimeligere, forteller informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

 

KRABI::Krabi i Thailandbukten er et populært reisemål vinterstid. Greier du et regnskyll eller to  på ettermiddagen, kan du feriere her langt billigere i sommermånedene.  Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Norges største feriearrangør merker en stadig større pågang etter eksotiske reiser på sommerhalvåret.
– Totalt har vi hatt en salgsøkning på 33 prosent mot i fjor. Det er de eksotiske reisemålene i Asia og Afrika som vokser mest. Men også Karibia har hentet seg inn etter orkanen i fjor høst. Størst økning opplever vi til Maldivene og Mauritius, sier Røhr-Staff.
Hun mener at noe av årsaken til økningen på sommerreiser ligger i at vi har mer fri på sommeren og dermed blir det lettere å reise lenger.
– Vi ser at stadig flere barnefamilier velger å reise eksotisk på denne tiden av året. Da har barna skoleferie og man kan være borte lenger. Jeg tror også noe av grunnen til at vi i Ving selger flere eksotiske reiser er at mange ser verdien i å kjøpe en slik type reise gjennom en arrangør. Det gir dem en større trygghet om noe skulle skje, sier informasjonssjefen.
Noe av skylden for de lave prisene på de eksotiske reisemålene, som ikke PR-avdelingene for reisearrangørene nevner, er at de norske sommermånedene juni, juli og august, faller sammen med regntiden eller en periode hvor det er svært varm og høy luftfuktighet. Nå trenger ikke regntiden betyr noe stor ulempe – bortsett fra atdet ofte høljer end en time eller to tpå ettermiddagen eller kvelden.på Men studér de uavhengige metrologiske dataen for reisestedet du vurderer nøye før du investerer 50.000 -60.000 kr i en familieferie til et eksotisk reisemål.

TILBAKE: Sri Lanka er tilbake for fullt. Her kommer du også i sommermånedene. Foto. Morten Aasbø/Essensielt

Thailand har – for å si det litt generelt – regntid fra mai til oktober. Men det varierer også veldig hvor i Thailand du er.I Thailand, som i Norge, regfner det mest på vestkystem, og minst i Thailandbukten og populære «norske» steder som Hua Hin, Cha-Am og Koh Samui.
Et sted som Maldivene har snitt-temperaturer på 27-29 grader hele året, mens det i snitt faller nedbør i 13-15 dager hver måned i sommermånedene, men bare 5 dager i snitt per måned i vinterhalvåret.
Sjekk siden www.holiday-weather.com for detaljer om været.

Vings Topp 10 liste over eksotiske reisemål:

1 Thailand
2 Maldivene
3 Mauritius
4 Bali
5 Dominikanske Republikk
6 Sri Lanka
7 Cancun, Mexico
8 Seychellene
9 Zanzibar
10 Goa

Leave a Reply

Your email address will not be published.