SKIHEIS GIKK «AMOK» I GEORGIA

 

 

KASTET AV: Skiheisen kom i stor fart ned mot startområdet og de som ikke hadde hoppt av tidligere blke slynget av heistolene. Foto. Skjermdump/YouTube

10 skiturister ble skadet da en skiheis gikk «amokk» i et skianlegg i Gudauri i Georgia. Skianlegget begynte plutselig å gå i gal retning i dobbelt så raskt hastighet som normalt, og skituristene ble slengt inn i startsonen av anlegget. Mange greide også å hoppe av heisstolene like før de krasjet inn i anleggets påstigningsområde.
Redningsmannskaper og helikoptre var raskt på stedet og fraktet de som trengte behandling til nærmeste sykehus.
Gudauri er det mest populære skiområde i Georgia og ligger 120 km nord for hovedstaden Tbilisi.
Området er svært snøsikkert og har høyder opp mot 2200 meters høyde. Sesongen varer fra desember til april. Området har 70 km med nedfarter og har også tilbud om heliskiing.
Blant de skadene var det også noen svensker og ukrainere ved siden av georgiere.
Skiheisen var levert av det kjent østerrikske produsenten Dobbelmayr Garaventa Group, som allerede har sendt eksperter til Georgia i Kaukasus.
Georgia har fått en del vestlige skiturister de siste årene – spesielt etter at det ungarske lavprisselskapet Wizz Air åpnet ruter fra flere sentraleuropeiske byer til byen Kutaisi i Georgia. Da Essensielt besøkte Gudauri i fjor vinter kostet et seks dagers heiskort en sum tilsvarende ca. 500 kr

https://youtu.be/sp3-q9lg21Q

Leave a Reply

Your email address will not be published.