– RUSSISKE NETTROLL DREV KAMPANJE FOR CORBYN

 

– FIKK HJELP AV RUSSERNE: The Sunday Times hevder at Jeremy Corbyn fikk hjelp av russiske nettroll under valgkampen i 2017. Foto: Wikipedia Commons BY-2.0

 

Falske Twitter-profiler oversvømmet sosiale medier under det britiske parlamentsvalget i fjor. The Sunday Times kan avsløre at de falske profilene nesten alle støttet det britiske arbeiderpartiet. Kampanjen skal ha vært satt i gang av russiske nettroll.
Det er The Sunday Tims i samarbeid med universitet i Swansea som har avdekket de falske Twitter-profilene. Profilene skal alle ha hatt britiske navn, men de hadde russisk som førstespråk.
Den britiske storavisen skriver at ni av ti meldinger sent fra disse profilene var positive til det britiske arbeiderpartiet Labour og deres kandidat Jeremy Corbyn. På samme måte var nesten alle (åtte av ti) meldingene fra disse nettrollene negative mot det konservative partiet og deres leder Therese May.
Labour og Jeremy Corbyn overrasket stort under det britiske parlamentsvalget i 2017 ved å frata de konservativet partiets flertall i Parlamentet. Resultatet ble av mange betegnet som et politisk jordskjelv. Labours overraskende resultat førte til et såkalt «hung parliament» der ingen av partiene fikk nok seter til å få et rent flertall. Mays solide forsprang smuldret nærmest bort i de siste ukene før valg.
Nå viser undersøkelser at russerne var like aktive under gjennomføringen av det britiske valget som de var under det amerikanske valget årets før.
Det amerikanske justisdepartementet har tatt ut tiltale mot en russiske organisasjon «Internet Research Agency» og 12 russiske statsborgere. Russerne skal ha engasjert seg i det amerikanske valget til fordel for Donald Trump og Bernie Sanders, mens de var negative og motarbeidet mer etablerte kandidater som Clinton, Cruz og Rubio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.