TRE DØDE I SKUDDRAMA I MALMÖ

TØFF HVEDAG: Malmö-politiet har hendene fulle med gjengkriminalitet. Mandag kveld ble det skutt i sentrum av byen . Tre er døde. Foto: Malmö-polisen/Facebook

Tre menn  er døde etter mandagskveldens skuddrama i sentrum av Malmö.  Ytterlige tre menn ble truffet og er under behandling på sykehus. Politiet tror skytingen er et ledd i en av de mange bandekrigene som pågår i den invandrertette svenske storbyen.

De døde er menn på 19, 27 og 29 år. De skal alle være kjenninger av politiet, men Malmö-politiet vil ikke gå ut med identiteten på mennene.

Meldingen om skuddene utenfor en internettkafe sentralt i Malmö kom ved 20-tiden mandag kveld. Store og tungt bevæpnede politistyrker ble utkalt.

Tirsdag morgen sier politet at de er på jakt etter en mørk bil som ble sett da den i stor fart forlot åstedet. Politiets teori er at det kan ha blitt skutt fra bilen. Vitner sier at det ble løsnet  15-20 skudd og at det trolig var et automatvåpen som ble brukt.

Justisminister Morgan Johansson oppfordrer vitner til å vitne, og at det er en borgerplikt å hjelpe politiet med å oppklare denne typen alvorlig kriminalitet. Malmö-politiet har tidligere slitt med at folk vegrer seg for å vitne i saker hvor noen av byens mange gjenger er involvert.

Av frykt for at gjengkonfliktene i byen skal fortsette, er det utplassert bevæpnede politi oigså på sykehuset i Malmö.

Mens det i årene fra 2010 til 2014 i snitt ble drept  80 personer hvert år av dødelig vold i Sverige, har tallet økte til godt over 100 personer hver år siden. Spesielt Malmö har vært rammet av en brutal volds- og drapsbølge i byen de  årene.

Det er spesielt sør og øst i Malmø – i bydelene Rosengård, Lindängen og Nydala – som er kriminelt belastet. Her har undersøkelser vist at nesten halvparten av innbyggerne føler seg utrygge når de beveger seg utendørs på kveldstid.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.