LETNES SØKTE OM Å BLI SANDBERGS ASSISTENT

Per Sandbergs kjæreste, Bahareh Letnes, sendte i 2016 en e-post der hun spurte om å bli  Per Sandbergs Iran-assistent eller hans tolk. Det er VG som avslører søknaden fra Letnes som ble sendt til departementets postmottak.

Hun skrev følgende i sin e-post:  «Vi har snakket sammen før på en konferanse vi var med på. Jeg er veldig glad at du har begynt å forhandle med Iran om norsk laks. Jeg er veldig interessert i å jobbe sammen med deg som tolk eller iransk assistent. Jeg virkelig håper at jeg kan være så heldig å jobbe sammen med deg».

IRAN-FERIE: Bahareh Letnes og  Per Sandberg under deres sterkt  kritierte Iran-ferie. Foto: Faksimile fra Letnes Instagram-konto.

VG skriver også at Bahareh Letnes møttes første gang i november 2015 da Sandberg var stortingsrepresentant i utenriks- og forsvarskomitee. Sandberg deltok i en paneldebatt i en konferanase om ungdoms og kvnner arbeid mot vold i nære relasjoner.

Letnes´e-post til departementet kom ett år etter denne konferansen. Da hadde Sandberg vært i Iran som fiskeriminister – tett fulgt av en VG-reporter. Letnes sier i sin e-post at det var  VGs oppslag om denne reisen som inspirerte henne til å sende søknad til departementet.

Departementet skal ha svart  at de for tiden ikke hadde noen ledige stillinger innenfor det området som Letnes skisserte.  Per Sandberg skal ikke ha hatt noe med behandlingen av søknaden. Departementet behandlet søknaden «administrativt».

Per Sandberg skal ha hatt med seg sin jobbtelefon under sin private reise til Iran i sommer. Det er han blitt sterkt kritisert for, og han skal møte  PST for å oppklare hva som eventuelt kan ha komme til iranernes kjennskap.

Sandberg har også fått sterk kritkk fra sine egne i Frp for å reise til det islamitiske dikaturet på ferie.

Frp-kollega Mazyar Keshvari uttalte nylig i et intervju med NRK at han er «sint, såret og opprørt» over Per Sandbergs omtale av Iran. Keshvari kom selv som flyktning fra Iran sammen med familien i 1986.

– Å snakke om Iran som et ferieparadis, finner jeg svært sårende. For meg personlig, men også på vegne av partiet, sier Keshvari til NRK.

 

Les også: MAZYAR KESHVARI: Hardslående liberalist fra Groruddalen

 

Mazyar Keshvari misliker sterkt at en partikollega forsøker å hvitvaske et av verdens verste islamistiske terrorregimer som driver aktivt med statsterrorisme.

«For meg dreier politikk seg om å stå opp mot urett og kjempe for grunnleggende prinsipper og verdier som man tror på. Jeg har aldri glemt hvor jeg kommer fra, til hvilken ekstremt høy pris familien min måtte rømme og hvorfor jeg er der jeg er i dag» skriver han på sin Facebookside.

Sandberg skriver i en e-post til VG at han mener Keshvari bommer fullstendig, og at han blander regimet med et flott folk i et flott land.

– Jeg har absolutt ikke noe «kjært forhold» til hverken regime eller prestestyret i Iran, skriver Sandberg, som avviser at han har «hvitvasket» regimet eller omtalt styret i positive ordelag.

– Det er direkte trist å bli satt i en slik bås av Keshvari, som ellers er en meget reflektert og konstruktiv politiker.

KRITISK: Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari  fra Frp er sterkt kritisk til at partikollegaen Per Sandberg snakker om Iran som  «et ferieparadis». Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Sandberg skriver videre i sin e-post til VG at Iran har et regime og et styre som er fullstendig uforenlig med hans verdier. Han fortsetter:

– Man kan ikke snu ryggen til folket, men bistå med åpenhet og mot. Et mot jeg så hos mange i Iran, også på badestrendene.

IKKE SNU RYGGEN TIL: – Man kan ikke snu ryggen til folket, men bistå med åpenhet og mot. Et mot jeg så hos mange i Iran, også på badestrendene, sier Per Sandberg. Foto: Frp

Sandberg får støtte av partikollega Himanshu Gulati som ikke er enig i Keshvaris kritkk av Sandberg.

– Jeg ser at Per både rettmessig kritiserer det iranske regimet, og hyller mange iraneres modige kamp for daglig frihet. Dette er et brennende engasjement i kampen for frihet som alle Frp-ere deler, og som det er bra at han presiserer i lys av den flåsete mediedekningen som har oppstått rundt saken, sier Gulati, medlem av justiskomiteen, til VG.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.