Israelsk avis: Netanyahu med skarp kritikk av Norge

KRITIKK: Statsminister Benjamin Netanyahu skal ha rettet skarp kritkk mot Norge for finansiering av anti-isrelsk virksomhet under møtetmed Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide søndag. Faksimile fra Israel Hayom

 

Ifølge den konservative israelske avisen  Israel Hayom gikk Israels statsminister Benjamin Netanyahu hardt ut mot Norges finansiering av anti-israelske aktiviteter da han møtte Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide søndag. Netanyahu skal spesielt ha nevnt den norske regjeringens bistand til Flyktningehjelpen som ledes av Jan Egeland.

Mens norske medier vektlegger Ine Eriksen Søreides kritikk av Israels ønske om å stoppe innreise til Israel av norske palestinaaktivister, vektlegger israelske medier den harde kritikken Netanyahu rettet mot Norge for deres finansiering av det israelerne mener  er anti-israelske aktiviteter.

Ifølge Israel Hayom skal Netanyahu under møtet med den norske utenriksministeren ha bedt Norge om å slutte med finansiering av frivillige organisasjoner som angriper sionismen og Israel. Israel mener Flyktningehjelpen har et prosjekt i Israel som ikke har til formål å hjelpe flyktninger humanitært eller økonomisk.

Søreide skal ha avist at Norge var engasjert i anti-israelsk aktivitet.

På møtet mellom Netanyahu og Søreide, som varte i 50 minutter, ble de også enige om å utvide samarbeidet – spesielt på områder som digitalisering innenfor  helsesektoren. De ble også enige om at Norge skulle hjelpe til med verifisere at de humanitære prosjekter i Gaza forblir humanitære .

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.