PALESTINAAKTIVISTER NEKTET INNREISE TIL ISRAEL

STRANDLIV: En gruppe norske aktivister fra den ekstreme organisasjonen Palestinakomiteen er nektet adgang til Israel. Her strandkafe i Tel Aviv som neppe inngikk i programmet for “studieturen”.  Foto: Morten Aasbø/Essensielt

En gruppe aktivister fra den venstreekstreme organisasjonen Palestinakomiteen er nektet innreise i Israel. Ambassaderåd Dan Poraz ved den israelske ambassaden i Oslo sier at det ikke er snakk om en studietur, men en ren indoktrineringstur.

Leder for Palestinakomiteen, Kathrine Jensen, sier til NTB at innreiseforbudet er «veldig spesielt».

I slutten av juli fikk Jensen beskjed fra Israels ambassadør i Norge, Raphael Schutz, om at ungdommene ikke vil få slippe inn i Israel.

Palestinakomiteen har i alle årene vært nært knyttet til AKP/Rødt i Norge og oppfattes av Israel som både antisemittisk og antisionistisk. I brevet til Palestinakomiteen skriver ambassaden at Palestinakomiteen er «et ekstremt negativt og destruktivt element» og «en agent for hat» som nekter det jødiske folk retten til selvbestemmelse.

JERUSALEM: Jerusalem (bildet) og Jaffa blir i materialet til Palestinakomiteen beskrevet som “palestinske byer”. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Jensen i Palestinakomiteen sier at hun nå frykter at alle turer i regi av Palestinakomiteen vil få innreiseforbud fremover.

Ambassaderåd Dan Poraz sier at Israel, i likhet med andre land, har rett til å nekte innreise til folk som ønsker å skade landet. Han viser også til at Palestinakomiteen støtter den internasjonale BDS-kampanjen som tar til orde for boikott av Israel.

Palestinakomiteen vil nå ha en redegjørelsen fra UD om hvordan norske myndigheter vurderer Israels behandling av de norske palestinaaktivistene.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.