Dagbladet anklages igjen for antisemittisme

 

Den israelske ambassaden i Oslo reagerer voldsomt på en tegning av Dagbladets Finn Graff som de oppfatter som antisemittisk. Israels statsminister Benjamin Netanyahu blir sammenlignet med nazister. Statsministeren kropp er formet som et svart hakekors mens han slår druserlederen  Muafak Tarif bort fra en benk med påskriften «whites only».

Tegningen ledsaget en artikkel av Jan-Erik Smilden om reaksjonene på en ny lov om den jødiske nasjonalstaten.

REAGERER: Israels ambassadør i Norge, Raphael Schultz, reagerer på det han mener er antisemittisme i Finn Graffs tegning i Dagbladet. Faksimile: Twitter

Israels ambassadør i Norge, Raphael Schultz, reagerer kraftig på Graffs tegning og krever at at Dagbladet tar den ut av nettversjonen av artikkelen, og ledsager den av en beklagelse.

 «Vi forlanger at Dagbladet fjerner dette syke bildet og beklager» , skriver Schultz på Twitter.

Også Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske trosamfunn og nestleder ved Antirasistisk senter, mener også tegningen er klart antisemittisk. Han sier til Filter Nyheter at han er opprørt over Graffs tegning.

– IHRA, den internasjonale Holocaust-minnealliansen, opererer med en definisjon på antisemittisme som EU-parlamentet og mange av medlemslandene har sluttet seg til. Den inkluderer det å sammenligne Israel og israelere med nazister, nazisme og Det tredje riket. Grunnen er at ytterst på denne linjen finner man klassisk revisjonisme og ufarliggjøring av nazisme, der man sier at «jødene er ikke noe bedre» og at det nazistene gjorde dermed kanskje var riktig, sier Kohn til Filter Nyheter.

LES OGSÅ: Kong Bibi

Finn Graf har også tidligere vært anklaget for antisemittisme. I 2006 fremstilte han daværende statsminister Ehud Olmert i en kjent scene fra filmen Schindler´s liste der kommandanten skyter jødiske fanger. Tegningen vakte internasjonal oppsikt.

Finn Graff har forøvrig tidligere sagt at han ikke våger å tegne profeten Muhammed av frykt for sitt eget liv.

Tekst. MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.