To kvinner offentlig pisket i Malaysia for angivelig sex

PISKET: To kvinner ble nylig pisket i den malaysiske delstaten Terengganu nord i Malaysia. Kvinnene skal ha gjort et forsøk på å ha sex sammen. Foto: Skjermdump fra YouTube 

To malaysiske kvinner ble offentlig pisket som straff for at de angivelig skal ha gjort forsøk på sex. Kvinnene ble dømt til seks  piskeslag hver av en shariadommer. 150 mennesker var til stedet da kvinnene ble pisket.

Kvinnene, som er henholdsvis 32 og 22 år gamle, fikk bøter i tillegg til piskeslagene. Piskingen skjedde i delstaten Terengganu nord i Malaysia.

Pisking er forbudt ifølge Malaysia verdslige lover, men tillatt i stater hvo sharialover gjelder ved siden av de verdslige lovene.

Malaysia – hvor muslimene utgjør ca. 60 prosent av befolkningen – har sett en vekst i antall islamister og bokstavtro muslimer den siste tiden. Det har gått hardt ut over  de få LGBT-aktivister i landet som våger å ta opp kampen mot islamistene.

Menneskerettighetsgrupper i Malaysia har gått hardt ut og fordømt bruken av pisking som straffemetode, og samtidig sterkt fordømt at noens seksuelle legning kan bli betraktet som en kriminell handling.

Men nestlederen for Malaysias muslimske forsvarsadvokater, Abdul Rahim Sinwan, forsvarer straffemetoden og sier at pisken – de bruker spanskrør– ikke gjør så veldig vondt, og at pisking kun har en oppdragende funksjon som skal få kvinnene til å angre sine synder.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.