STOR OPTIMISME FOR NY NORWEGIAN-RUTE OSLO-TEL AVIV

STRANDBY: Tel Aviv er en populær strandby med badetemperaturer ni -ti måneder i året. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Norwegian har sørget for at Oslo og Tel Aviv nå er knyttet sammen med ruteflyvninger. Nylig var det åpning av helårsruten som skal  ha to ukentlige avganger. Tidligere har det vært en del sommertrafikk mellom Norge og Israel med israelske charterselskaper som Arkia og Israir

 Norwegian er ett av mange lavprisselskapene som nå flyr til Israel. Både Ryanair, EasyJet, Air Baltic, WOW og ungarske Wizz Air har for lengst begynt trafikk på Israel.

Les også  STADIG NYE FLYSELSKAPER VIL FLY TIL ISRAEL

Mens de andre lavkostselskapene krever flybytte og ofte natteflyvninger, tilbyr Norwegian gode tider med avgang fra Oslo kl. 09.15 og retur fra Ben Gurion-flyplassen kl 15.10 på onsdager og avgang kl. 12.05 og retur 18.00 på lørdager.

Prisene er også langt billigere enn nordmenn har vært  vant med på reiser til Israel Det er billetter fra drøye 800 kr per strekning i hele november.

NY RUTE: Norwegian har startet ny direkterute mellom Gardermoen og Ben Gurion-flyplassen i Israel. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Ifølge den israelske avisen Hayom har Norwegian mottatt økonomisk støtte for å starte ruten – noe som tilbakevises av Norwegian.  Ben Gurion-flyplassen ligger mellom storbyene Tel Aviv og Jerusalem. Det er gode togforbindelser mellom flyplassen og de to byene. Jerusalem ble i høst knyttet til Ben Gurion-flyplassen med en ny hurtigtog-forbindelse.

Tel Aviv har badetemperaturer  i 10 av årets 12 måneder, mens det sør i Israel – i Eilat – er behagelig varm sommertemperaturer  hele vinteren.

Tekst: MORTEN AASBØ

ENDELØSE STRENDER: Tel Aviv har endeløse strender fra Jaffa i sør helt opp til Tel Aviv havn i nord. Foto: Morten Aasbø/Essensielt

Leave a Reply

Your email address will not be published.