PUTIN GIR LIMO TIL JONG UM

Nord-Koreas diktator Kim Jong Um forsyner Russland med missiler, artillerigranater og ammunisjon som brukes i aggresjonskrigen mot Ukraina. Nå takker Vladimir Putin sin diktatorkollega med å sende en skuddsikker russisk limousin av merke Aurus til Pyongyang – samme bil som Putin benytter selv.

JOGGENDE: Nord-Koreas diktator Kim Jong Um er kjent for sine joggende bodyguards.
GODE VENNER: Putin og Jong Um har funnet hverandre.

Det har lenge vært kjent at Nord-Koreas diktator har stor interesse for luksusbiler fra Vesten. Han har en stor samling av dem – spesielt de mest kostbare utgavene av Mercedes Maybech. Via omveier er de smuglet til Nord-Korea på grunn av sanksjonene mot det lukkede landet som prøver å bli en atommakt.
Da Putin og Jong Um i fjor høst møttes ved en rakettoppskytingsbase i nærheten av Vladivostok, fikk Jong Um en prøvetur med Putins nye limousin – noe som tydeligvis falt i smak.

Aurus-limousinen av modell Senat er ikke ulik enkelte modeller av Rolls Royce med sine spesielle og massive griller. Russerne hentet inn en bildesigner fra USA og har greid å fremstille en luksusbil som – iallfall utseendemessig – fremstår som vellykket. Putin benyttet limousinen første gang i 2018
Toppene i Kreml har tradisjonelt kjørte store firkantede ZIL-biler, før Putin begynte å bruke en spesiell Mercedes da forholdet til Merkel og Tyskland var på det beste. Nå kan han benytte Aurus-limousiner som også snart skal ut på det private markedet i blant annet Kina.
Også Kim Jong Um har sans for tysk bilteknologi. Han har en samling av det ypperste av tyske Mercedes`er. Både Maybach S62 og Maybach S600 Pullman Guard inngår i hans bilpark. Luksusbilene har en verdi av fem millioner til 17 milioner kroner hver. Bilene har kommet til Nord-Korea via omveier til Japan og Sør-Korea. Det er et spesielt syn og se bilene med Jong Um flankert av 12 joggende livvakter.

Tekst: MORTEN AASBØ

AURUS: Russiske Aurus Sedan er designet av en amerikaner og har visse likheter med Rolls Royce.


Leave a Reply

Your email address will not be published.