Arresterer folk som vil minnes Navalnyj

Over 400 russere har blitt arrestert i løpet av helgen etter at de har lagt ned blomster på steder i Moskva og andre russiske b s den avdøde opposisjonslederen Aleksej Navalnyj. Nattestider fjernes blomster av kommunalt ansatte gatefeiere.Putin-regimet frykter sympatibølgen etter dødsfallet til den kjente Putin-kritikeren.
Et av mest besøkte stedet for sørgende Navalnyj-sympatisører er Solovetsky Stenen like utenfor det tidligere KGB-huset på Lubjankaplassen,
Minnesten ble reist av organisasjonen Memorial til minne om de mange millionene som ble torturert og drept av sovjetstaten. Navnet skriver seg fra en av de første fangeleirene på en øygruppe Kvitsjøen nord for St. Petersburg som. ble bygd opp av Lenin like etter revolusjonen. Leirene la grunnlaget for de mange Gulag straffeleirene som NKVD – og senere KGB – bygde opp for politiske fanger.

DØDE: Nå er de begge døde. Aleksej Navalnyj (t.v.) og Boris Nemtsov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.