Eminem rusfri i 16 år

Rapperen Eminem har vært rusfri i 16 år og har fått medalje fra organisasjonen Anonyme Alkoholikere. På Instagram viser Eminem frem sin medalje han har fått fra AA for sin innsats. Han takker sin gudstro for at han nå er rusfri.

RUSFRI:Rapperen Eminem (51) takker sin gudstro for t han nå ikke lenger er rusfri.

Over én million har trykket «liker» på musikerens innlegg.
Eminem, eller Marshall Mathers, som er hans borgerlige navn, har tidligere også fortalt om sitt rusproblem.Han hadde lenge et stort problem. I 2007 tok han en overdose på metadon. Like etterpå begynte han å gå i kirken, noe som skal ha hjulpet han mye.
Nå skal han ifølge magasinetRolling Stone ha vært rusfri i 16 år.
«Åndelighet var en del av prosessen. Når du er på avvenning, sier de at du bør be til en høyere kraft. Min høye kraft er Gud. Det har Han alltid vært» har Eminem uttalt. «Jeg ber så absolutt mer nå enn jeg gjorde før. Jeg er nok ikke en «sprøyte gal troende» som går i kirken fire dager i uken – ikke at det er noe galt i det, men jeg tror på Gud og jeg ber», sa han den gangen Han er også flere ganger observert under sine konserter med et kors hengende rundt halsen.
Eminem har flere gager tidligere i sine tekster mer enn antydet at han har vært på søken etter en gudstro.


Allerede i 1996 rappet han følgende tekster: «In the midst of this insanity / I’ve found my Christianity / through God and there’s a wish he granted me / He showed me how to cope with this stress and hope for the best / instead of moping depressed.»
Eminem er født Marshall Bruce Mathersn 17. oktober i Saint Joseph, Missouri i USA.Han vokste opp i en fattig familie – hans far forlot familien da Eminem var seks måneder gammel. Moren flyttet til Warren like nord for Detroit da Marshall var 11 år gammel. Hun levde på trygd og var ifølge sønnen pillemisbruker og alkoholiker. Eminem har i perioder i sin barndom bodd hos bestemoren.
Eminem skulket skolen ofte, mest på grunn av mobbing og hyppige skolebytter.

TRØBLETE: Eminem, eller Mashall Mathers, hadde en trøblete barndom og ungdom, men er nå blitt rusfri.


Senere skulle det gå bedre for rapperen som skulle bli den første «legitime» hvite rapperen som oppnådde bred popularitet innen en sjanger skapt av sorte. Rolling Stone har rangert ham som nr. 83 på sin liste over «100 greatest Artists off All Time». Han ble innvotert i Rock and Roll Hall of Fame i 2022. Han har solgt over 200 millioner album. I 2014 satte han verdensrekord på antall ord i en låt i hit-sangen «Rap God». Låten inneholder 1560 ord i løpet av de seks minuttene låten varer.

Tekst: MORTEN AASBØ, Foto: WIKIMEDIA COMMONS

Leave a Reply

Your email address will not be published.