Vil til utlandet

Per Sandberg stiller ikke som kandidat ved stortingsvalget1917, og sier at han godt kunne tenke seg en jobb i utlandet hvis han ikke fortsetter som statsråd i en eventuell ny regjering etter valget neste høst.
– Jeg skulle gjerne ha jobbet utenfor landet i en eller annen kontekst. Etter 20 år i politikken er det mange ting jeg kunne ha gjort. Det kan være barne- og ungdomsarbeid, en jobb i diplomatiet eller en jobb i sjømatrådet. Hva kan være artigere enn å snakke fram norsk sjømat hvis jeg måtte gå av som fiskeriminister, sier han til Finansavisen.
Fiskeriministeren sier til avisen at han har håndtert kontroverser både med handlekraft og ved å vise diplomatiske evner. Og det er noe 56-åringen gjerne fortsetter med i en eventuell ny jobb i utlandet.
– Diplomater må også vise handlekraft og ha evnen til å sette skapet på rett plass, sier han.
Trønderen har hatt flere oppdrag I utlandet, blant annet i Iran hvor han var sommeren 2016 I forbindelse med en sjømatkonferanse.
Per Sandberg har I det sivile hatt en rekke forskjellige jobber. Han har vært bartender og servitør på Ustaoset Høyfjellshotell, bildekkbygger I Viking-Askim samt prosessoperatør ved Norske Skogs papirfabrikk på Skogn på 1980- og 1990-tallet. Han har også tjenestegjort I UNIFIL – FNs fredsbevarende styrke I Libanon.

DIPLOMATJOBB: Per Sandberg stille ikke til valg neste høst, og sier han kunne ha lyst til å jobbe I utlandet. Foto: Ilja C. Hendel/FrP

Leave a Reply

Your email address will not be published.