Trening styrker sexlysten

TRENING. Trening skaper økt sexlyst – spesielt hos menn. Foto. dollarphotoclub

 

Fysisk aktivitet har normalt en god innvirkning på sexlysten. Bare du passer på å ikke overdrive. Fornuftig trening gjør at kroppen produserer ekstra mye testosteron – hormonet som gir deg økt sexlyst eller libido.

 Det har lenge vært kjent at høyt testosteronnivå hos en mann øker sexlysten. Fra 40-50 års alderen – eller i forbindelse med sykdommer – begynner testosteronnivået normalt å minske. For enkelt kan det bli nødvendig med en behandling som går ut på at man via terapi bringer testosteronnivået tilbake til det normale igjen. Lavt testosteronnivå kan også føre til ereksjonsproblemer.

Trening er en av måtene å øke den naturlige testosteron-produksjonen – spesielt vekttrening.

Studier viser at aktive menn som trener med et energiforbruk tilsvarende 200 kalorier per dag, minsker sjansen for å få potensproblemer.

En annen undersøkelse blant personer som svømte regelmessig viste at 60 år gamle svømmere hadde et like aktivt sexliv sammenliknet med 40 år gamle personer i den generelle befolkningen.

Full knebøyning utløser testosteron

 Men det finnes en grense som ikke må brytes. Overtrening har normalt til en svært negativt innvirkning på testosteronproduksjonen. Ved overtrening kan du miste interesse for ting du normalt finner mye glede i – også evnen til å nyte sex. Folk som trener ekstremt mye for å komme ned på et lavt kroppsfettnivå, kan også miste sexlysten på samme må som folk som lever på en diett med ekstremt lite fett.

Snakk med en treningsveileder før du setter i gang med intensiv vekttrening. Høy vekt i stedet for svært mange repetisjoner anbefales. Det er også kjent at full knebøyning utløser mye testosteron.

Sex utløser testoteroner

Og god og hyppig sex vil ikke ha noen negativ innvirkning på din fysiske styrke. Heller det motsatte. Sex utløser testosteron og mye testosteron gjør det enda lettere å bygge muskler.

Også kvinner forbedrer sexpotensialet sitt ved å være aktive, selv om det ikke er samme mønster her som hos mennene. Men flere undersøkelser viser at kvinner som ifølge seg selv er i god form også har et økt sexbehov. I en amerikanske undersøkelse rapporterte 71 prosent av kvinnene, som oppfatte seg selv som i bedre form en gjennomsnittet, om et større sexbehov enn det de trodde var normalt.

Tekst: Essensielt. Foto: Dollarphoto og Shutterstock

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.