DAGEN MÅ KUTTE

Den kristne avisen Dagen må kutte opp mot 3 millioner kroner. Kutt i presse-støtten gjør at Dagen må redusere utgiftene.

– Det er riktig at det må kuttes stillinger. Vi ser på hele virksomheten og det vil bli kuttet i ulike deler, men dessverre også journaliststillinger. Vi håper i det lengste å unngå oppsigelser fordi vi satser på frivillige løsninger, sier sjefredaktør Vebjørn Selbekk til Dagen.no.

Redaktøren sier at avisen leverer gode resultater, men at kuttet i pressestøtten gjør disse kuttene nødvendig. Dagen varsler nå et kutt på «2,6 til 3 millioner kroner», og sjefredaktøren bekrefter overfor egen avis at det blir færre årsverk i avisa.

Fordelingen av pressestøtte for 2016 førte til at Dagen mistet drøyt 2 millioner kroner fra året før. I 2016 fikk Dagen 16,5 millioner i tilskudd.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.