UNG DANSK JENTE VILLE SPRENGE JØDISK SKOLE

DEN ISLAMSKE STATENS FLAGG: En ung kvinnelig dansk konvertitt med IS-sympatier ville sprenge en jødisk skole i København.

En 17 år gammel danske jente er tiltalt for forsøk på terror og vold mot en lærer. Jenta, som har konvertert til islam, ble anholdt av dansk politi i januar i fjor etter at det ble funnet sprengstoff hos henne og lapper hvor det ble nevnt angrep på blant annet en jødisk skole i København. Da rettsaken begynte i den jydske byen Holbæk i dag, nektet jenta seg skyldig etter tiltalen.

I et avhør like etter arrestasjonen sa jenta at hun ikke likte jøder fordi de var vantro og at hun ville slå jødiske barn ihjel. Under rettsaken vedstod jenta seg ikke disse uttalesene. I stedet sa hun at hun ga denne forklaringen for å virke ”interessant” og ”tøff”.

Jenta var 15 år gammel da hennes mor og hennes storebror i januar i fjor fant kjemikaler og lapper som etter politiet mening viste at jenta hadde planer om å begå en terroraksjon. På lappene stod det ord som ”jihad” og ”TATP” som er et sprengstoff som ofte benyttes av terrorister.

Ifølge Jyllands-Posten forklarte hennes forsvarer at 17-åringen vedkjenner seg at papirlappene er skrevet av henne og at det er hun som har kjøpt inn kjemikalene. Men forsvareren sa også at hun i rettsaken vil argumenterer for at jenta ikke hadde den nødvendige forsett som skal til for å dømme henne til forsøk på terror.

På lappene var det skrevet ”Bombeangrep mot de vantro. Fårevelje. Skole. Galla. 18.30 til 21!”. På en annen lapp stod det ”Brødrene fra Raqqa kan muligens komme og hjælpe”, Den omhandlet den jødiske skolen i København – Carolineskolen.

Jenta korresponderte med to profiler som hun hadde kontakt med på Twitter – den ene kalte seg ”Islamic State Media” og den andre het ” Bahgdadi al-Rolexi”. Jenta hadde flere ganger bedt de to om å hjelpe henne med et angrep på Sydskolen i Fårevelje. Jenta sa i retten at hun trodde profile ”Bahgdadi al-Rolexi” tilhørte Den Islamske Statens leder, Abu Bakr al-Baghdadi og at det var ham hun hadde kontakt med.

Jenta var tidligere elev på Sydskolen, og jenta har forklart at hun skulle sende bilder av papirlappene og kjemikalene til hennes tidligere klassekamerater på Sydskolen. Hun ville bombe skolen en dag ”de vantro” fester.

Aktor kunne også legge frem en lang liste på ord hun hadde søkt opp på internett ­– ord og uttrykk som alle kunne knyttes til terrorplaner. Hun hadde også lastet end videoer av folk som halshugges på sine mobiltelefon.

I retten kom det også frem at hennes mor hadde brent jentas pass fordi hun var redd datteren hun skulle reise til Syria og bli med i IS. Hun var bekymret etter at datteren hadde konvertert til islam.

Ved siden av tiltalen for terrorisme, er hun også tiltalt for å ha stukket en lærer i magen med et glasskår under soningen på en institusjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.