– GLORIFISERER TERROR

 

 

37 DØDE: Den utbreente bussen hvor 37 mennesker ble drept av palestinske terrorister i 1978. Foto: WIkipedia

 

Regjeringen krever norske bistandsmidler tilbakebetalt etter at et palestinsk senter for kvinner oppkalles etter en terrorist. Den palestinske terroristen Dalal Mughrabi var en av lederne bak terroraksjonen mot en buss fylt med barnefamilier i 1978. 37 døde – av de var 12 barn. – Glorifisering av terrorangrep er fullstendig uakseptabelt. Jeg tar på det sterkeste avstand fra institusjoner som på denne måten tar navn etter personer som har deltatt i terrorhandlinger, sier utenriksminister Børge Brende i en pressemelding.

Også leder for Israels Venner på stortinget er sjokkert:
– Dette er fullstendig uakseptabel glorifisering av terror. Jeg er derfor glad for at regjeringen tar avstand fra at slike institusjoner tar navn etter personer som har deltatt i terrorhandlinger, sier Jørund Rytman, som er FrPs bistandspolitiske talsmann og leder av Israels Venner på Stortinget.

 

NORSK HJELP: UDs logo er tydelig å se utenfor senteret soim er oppkalt etter en av etterkrigstidens verste terrorister. Foto: Palestinia Media Watc

Senteret, som ligger på Vestbredden, har mottatt bistandsmidler fra Norge via den palestinske valgkommisjonen og UN Women for å fremme kvinners deltakelse i valg. Mughrabi deltok under et terrorangrep i Israel i 1978, som tok livet av 37 sivile, deriblant mange barn. Etter terroraksjonen ble det slått fast at det var Mughrabi som tok livet av en tilfeldig kvinnelig naturfotograf som terroristene støttet på da de gikk i land ved en strand nord for Tel Aviv. Terroristene, som tilhørte Fatha-fraksjonen innenfor PLO, kapret en sivil buss med barnefamilier på dagstur. Mughrabi og hennes medsammenvorne drepte blant annet et barn på to år, før de ble skutt av en anti-terrorgruppe.
Først etter at den norske støtten var avsluttet, ble det kjent at senteret tok navn etter den palestinske terroristen. Utenriksdepartementet reagerte umiddelbart, og har bedt om at midlene som har gått til senteret blir tilbakebetalt.
Det er Rytman glad for.

– I slike tilfeller er det en selvfølge at bistanden kuttes og pengene tilbakebetales. Det er uholdbart at norske bistandsmidler går til formål som dette, sier han.

En pressemelding fra Utenriksdepartementet forteller at det ikke vil bli inngått nye avtaler med hverken valgkommisjonen eller UN Women i palestinske områder før prosedyrer som sikrer at slikt ikke skjer igjen er på plass.
– Det er trist at prosjekter som i utgangspunktet er gode ødelegges av hatkulturen som har fått blomstre i de palestinske områdene. Det må vi til livs, og jeg håper at Norge vil tjene som et eksempel til etterfølgelse for andre givere til palestinske prosjekter, sier Rytman, og avslutter:
– Det er helt nødvendig at givere forsikrer seg mot at prosjekter de finansierer knyttes til personer som står bak terrororganisasjoner, glorifiserer terror eller promoterer hat, sier Jørund Rytman.
Palestinerne hedrer sine terrorister , og betaler ekstra godt til familier som har terrorister i israelske fengsler. Norge blir ofte kritisert av israelvenner for at de har liten kontroll på at de store overføringene til Abbas-regimet fra Norge, brukes for å betale ut penger til terroristenes familier.

 

TERRORIst: Terroristen Dalal Mughrabi var en av lederne bak en av etterkrigstidens verste terroraksjoner. Sammen med sine venner i Fatha-grueppen tok hun livet av 37 sivilister – blant dem barn helt ned til to årsalderen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.