STRAY SPETALEN STØTTER TRUMP: – PARISAVTALEN ER ET BEDRAG

BARNEBARN: USAs daværende utenriksminister John Kerry måtte ha hjelp av et barnebarn da han undertegnet Parisavtalen i 2015. Nå vil president Donald Trump reforhandle avtalen slik at USA kommer bedre ut. Foto: Sate department/Wikipeda

 

Investor Øystein Stray Spetalen kaller Parisavtalen et bedrag og støtter fullt ut president Donald Trumps avgjørelse om å droppe avtalen. Stray Spetalen viser til en leder i finansavisen Wall Street Journal (WSJ) der de skriver at Parisavtalen ikke vil begrense temperaturstigningen med mer enn 0,17 grader. I lederen skriver også den anerkjente finansavisen at Kina i Parisavtalen ikke må forholde seg til utslippsbegrensninger før om 12 år.
– Denne avtalen er ikke laget av forretningsmenn, den er laget av drømmere, sier Øystein Stray Spetalen til Dagbladet.
Han sier at han skjønner godt hvorfor Trump vil ut av avtalen.
– Talen til Trump burde sees av alle, for den inneholder essensen i klimapolitikken, sier investoren.
Han sier videre at dersom det er riktig at Kina ikke har noen forpliktelser til reduksjon i utslipp før in 2010, er Parisavtalen et bedrag.
– USA kan ikke ha en avtale der den største industrielle konkurrenten til USA kan kjøre på med fri eksos, sier Stray Spetalen.
Det var torsdag kveld norsk tid gikk ut og sa at Parisavtalen er det siste eksempelet på at Washington går inn i en avtale som svekker USA. Det var ikke uventet at Trump vil gå ut av Parisavtalen. Han gjør kun det han lovet i valgkampen.
En rekke store amerikanske teknologigiganter som Apple, Google, Facebook og Microsoft hadde via et felles brev bedt presidenten om ikke å trekke seg ut av avtalen. Også Tesla-gründer Elon Musk vr negativ til USAs Parisavtale-exit, og trekker seg fra et råd som skal gi Trump råd og innspill.
Parisavtalen ble inngått i desember 2015. Den er underskrevet av 175 land, og skal prøve å redusere de globale utslippene. En av hovedhensiktene med avtale er at den globale oppvarmingen skal begrenses til under to grader, med en visjon om ca. 1,5 grader sammenlignet med temperaturer so ble målt før den industrielle tid.

EXIT PARISAVTALEN: President Donald Trump gjør som han lovet i valgkampen – trekker USAs støtte til Parisavtalen. Trump har lenge hevdet at menneskeskapte utslipp i atmosfæren har liten innvirkning på jordens temperaturvariasjoner. Foto: The White House

Motstandere av avtalen argumenterer blant annet med at menneskeskapte utslipp har liten innvirkning på jordens temperaturer, og sier det har været store temperatursvingninger lenge før den industriell tid.
Trump har uttalt at klimaendringer er en «bløff», og har også uttalt at konseptet global oppvarming ble skapt av og for kineserne for å svekke amerikanske selskapers konkurranseevne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.