STORMET NASJONALFORSAMLINGEN I VENEZUELA

SKADET: Flere av Venezuelas opposisjonspolitikere ble slått til blods under angrepet på nasjonalforsamlingen.

 

Voldelige tilhengere av Maduro-regimet stormet onsdag nasjonalforsamlingen i hovedstaden Caracas med jernstenger og skadet en rekke opposisjonspolitikere. Også flere journalister og ansatte ble angrepet. President Maduros regime møter stadig sterkere folkelig motstand, og tyr til økt vold for å bekjempe opposisjonen.

Opposisjonen, som har et flertall i nasjonalforsamlingen, holdt en spesiell sesjon for å markere landets uavhengighetsdag, da tilhengere av Maduro-regimet trengte seg inn i parlamentet og begynte å banke opp og slå politikere fra opposisjonen. TV-opptak viser blodige konservative politikere fra partiet MUP som blir sparket og slått med metallrør mens de ligger nede.
Store folkegrupper – mange kledd i rødt – skrek «Lenge leve revolusjonen» og gjorde det umulig for folk å forlate nasjonalforsamlingen. Flere av de fremmøtte viftet med pistoler og satte på høgtalere som spilte taler av den avdøde revolusjonshelten Hugo Chavez.
Nasjonalforsamlingen ligger i sentrum av Caracas, hvor det regjerende sosialistpartiet har stor støtte. Downtown i Caracas har de siste årene opplevd flere voldelige sammenstøt mellom tilhengere av det regjerende sosialistpartiet og opposisjonen. Sosialistpartiet tapte parlamentsvalget i desember 2015, og det har vært en spent politisk situasjon siden.
Nasjonalforsamlingens visepresident, den konservative Freddy Guevara, uttalte etter angrepet at «dette er dagens Venezuela. Kriminelle folk angriper nasjonalforsamlingen og de væpnede styrkene er medskyldige. Men folket og lovgiverne i parlamentet står imot, sa Guevara.
De siste månedene er 90 personer drept som følge av demonstrasjoner mot regimet . Opposisjonen mener landets president Nicolas Maduro leder et regimet som ligner mer og mer på et klassisk diktatur. Maduro har den siste tiden jobbet med å skrive om grunnloven i et forsøk på å knytte mer makt til presidentembete. Venezuela, som har noen av verdens største forekomster av olje, er i dager i dag et lutfattig land hvor selv de mest vanlige basisvarer mangler.

Leave a Reply

Your email address will not be published.