– STØRE TÅKELEGGER

TÅKELEGGER: Frp-leder og finansminister Siv Jensen mener Jonas Gahr Støre tåkelegger og forsøker å lure velgerne  ved å si at et samarbeid med Rødt og MDG er uaktuelt. Foto: M. Danielsen/Essensielt

Finansminister Siv Jensen (Frp) mener Ap-leder Jonas Gahr Støre tåkelegger og forsøker å lure velgerne ved å si at et samarbeid med Rødt og MDG er uaktuelt. – Dette er typisk Støre å forsøke å tåkelegge og spre uklarhet. Greit nok at han ikke skal ha dem i regjering, men hva med statsbudsjettet? Det er den viktigste saken en regjering lager i løpet av et år. Jeg merker meg at han ikke har sagt noe om det, sier Siv Jensen til VG.
Jensen viser til det tette samarbeidet Arbeiderpartiet har med Rødt i flere norske byer. Hun trekker særlig frem hvordan Rødt presset på for å innføre den kraftige eiendomsskatten i Bodø. Et vedtak som vakte oppsikt langt ut over Nordlands-byen.
Støre sier til VG at det nå er kommet nyttig avklaringer fra Rødt om at de ikke ser for seg et regjeringssamarbeid med Ap. Han sier videre at MDG tidligere i sommer sa at de utelukket et regjeringssamarbeid med partier som vil ha fortsatt leteaktivitet på sokkelen. Støre mener også Trine Skei Grande og Venstre nå tydelig og klart har sagt at de sier nei til et forpliktede samarbeid med Arbeiderpartiet.
– Det er avklarende, men det hindrer ikke at vi kan finne gode løsninger i Stortinget i saker der vi har felles syn, sier Støre til VG.
Torsdag gikk Frp-leder Siv Jensen også ut i VG og sa det nå var naturlig å spørre Støre om han er ledere i Ap.
Jensens utspill kommer etter at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen samme dag gikk ut i Klassekampen og sa at Venstres arbeidslivspolitikk er «helt uspiselig» og at vil advare på det sterkeste mot at Venstre skal kunne komme i regjering med Ap eller få innflytelse over politikken til en Ap-regjering.
Siv Jensen sier at for henne ser det ut som om det er den nye lederen i LO som er leder i Ap, og at vi nå faktisk trenger en avklaring.
– Gabrielsen fastslår at Ap ikke vil gi Venstre noen innflytelse. Det skjer dagen etter at Støre sier at det er naturlig å ha samtaler med Venstre om et eventuelt regjeringssamarbeid, sier Jensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.