LISTHAUG MENER FOLK BØR MELDE FRA OM FALSKE FLYKTNINGER

SYLVI: Sylvi Listhaug ser ikke noe galt i at folk melder fra om falske asylsøkere som drar tilbake stedet de har flyktet fra straks de får asyl i Norge.

Integreringsminister Sylvi Listhaug synes det er greit om folk rapporterer om det hvis de merker seg flyktninger som drar på ferie til hjemlandet de har flyktet fra. Til NRK sier hun at de potensielt kan ta opp plasser fra reelle flyktninger som faktisk har krav på og bruk for beskyttelse.
Overfor VG utdyper hun sin uttalelse:
– Når man kommer til Norge og får beskyttelse og flyktningstatus, så gjør du det fordi du har rømt fra ditt opprinnelige hjemland på grunn av krig eller konflikt, eller andre typer overgrep. Da er det klart at det er det siste stedet man skulle tro du ville reise tilbake til, sier Listhaug til VG.
Listhaug mener at ved å reise til stedet man har flyktet fra, gir en god grunn til å tvile på motivet. Og hun ber derfor folk som mistenker at noen de kjenner gjør dette, sier fra til Utlendingsdirektoratet (UDI).
Hun mener folk som lurer oss ikke skal bli premiert med opphold.
– Derfor er det viktig at når vi har indisier på at noen er her på falske premisser, så må vi gjøre det vi kan for å avsløre det. Så skal vi jobbe med integrering av dem som reelt sett er flyktninger, sier Listhaug.

Leave a Reply

Your email address will not be published.