PALESTINERNE HEIER PÅ KIM JONG-UN

 

VISER SOLIDARITET: Palestinerne , her representert ved Mahmoud Abbas  (t.v.) og Hamas-leder Khaled Mashal viser solidaritet med Nord-Koreas diktator Kim Jong-un. Foto: Wikipedia Commons

Både Hamas og lederen for de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas, har benyttet de siste ukene til å vise sin solidaritet med det nord-koreanske diktaturet som truer naboland i Asia med atomkrig. I forbindelse med Nord-Koreas uavhengighetsdag, ønsket Abbas diktator Jong-un «god helse og all lykke».
Det er Palestinian Media Watch som omtaler det hjertelige forholdet mellom det palestinske lederskapet og verdens mest fryktede diktator.
Det palestinske selvstyrets eget nyhetsbyrå, Wafa, omtaler Abbas telegram hvor den aldrende palestinske presidenten skriver følgende: «Det koreanske folk ga det mest dyrebare offer for deres frihet og verdighet». I telegrammet viser Abbas også til den langvarige støtten som «det palestinske folket» har fått fra Nord-Korea. Han vil at det gode samarbeidet skal fortsette og avslutter med å ønske «all velstand» for regimet i Pyongyang.
Tidligere i sommer har representanter for terroristregimet Hamas hyllet regimet i Nord-Korea for deres støtte til «den palestinske saken» og deres sterke avstandstaken til Israel. Hamas kritiserer også Israel for å «fornærme» lederen i Pyongyang.
Palestinske ledere har en lang tradisjon for å stå på vennskapelig fot med diktatorer – noe den israelske utdanningsministeren Naftali Bennett påpeker i en Twitter-melding:
– Først Hitler, så Saddam Hussein og nå Kim Jong-un. Hvis du vil ta et moralsk standpunkt, så kan du først sjekke hvem palestinerne støtter, og så gjøre det motsatte av dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.