EKSTREME ISLAMISTER MENER RØDT ER BEST

RØDT: En av styremedlemmen i ekstremistorganisasjonen Islam Net anbefaler organisasjonens medlemmer å stemme Rødt.

I en diskusjon på facebooksidene til den ekstreme norske islamistorganisasjonen Islam Net, går diskusjonen om hva det er fornuftig å stemme. En av toppene i organisasjonen, Ujjal Mazumder, mener Rødt er det beste alternativet for bokstavtro muslimer.

Det Lars Akerhaug i minervanett.no som har fulgt diskusjonen på facebooksidene til ekstremistene.

– Man kan aldri få et perfekt parti, mens samlet sett synes jeg Rødt er det beste valget av de vi har å velge mellom, svarer Mazunder som er styremedlem i Islam Net.
Mazumder nevner at Rødt har vært mot niqabforbud og mot å sende norske soldater i krig eller internasjonale operasjoner.
Tradisjonelt stemmer et flertall av norske muslimer på Arbeiderpartiet, men i år ser det ut som de ytterliggående sosialistpartiene til venstre for Ap får noen av de stemmene.
Leyla Hasic, som er identisk med den niquabkledde kvinnen som vakte oppsikt da hun ble ansatt som administrasjonskonsulent i Islamsk Råd, er også med i den politiske diskusjonen på Islam Net. Hun viser sympati for SV og nevner deres engasjement for miljøet, deres ønske om å fordele godene og deres positive holdning til muslimer og religionsfrihet. Men hun får et krast svar fra tidligere nevnte styremedlem Ujjal Mazumdewr:
– Audun Lysbakken er også en shaytan (djevel). Bedre å stemme Rødt enn SV, skriver han i tråden.
Mazumdewr negative holdning til SV og Lysbakken skyldes trolig at Lysbakken i 2013 hadde et oppgjør med Islam Nets holdninger,  og at han ba gruppen avlyse et foredrag med hatpredikanten Haitham al-Haddad. Han har også tatt til orde for at trossamfunn som driver med sosial kontroll bør miste statsstøtte.

 

SV-LEDER: SV-leder Audun Lysbakken  har ingen høy stjerne hos et sentralt styremedlem i eksremistorganisasjone Islam Net. Han er en shaytan (djevel), ifølg Ujjal Mazumdewr i Islam Net. Foto: SV/Åsmund Holien Mo

Rødts andrekandidat i Oslo, Seher Aydar, sier i en kommentar til Minervanett at det er stor avstand mellom Rødt og Islam Net når det gjelder saker som kvinners og homofiles rettigheter. Men han mener muslimer trygt kan stemme på Rødt ettersom de er et tydelig antirasistisk parti og går i mot NATOs «angrepskriger».
Islam Nets faccebooksider har nesten 17.000 venner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.