RYKTER OM TERRORTRUSSEL I STOCKHOLM

 

RAMMET: Stockholm ble sist rammet av terror 9. april i år da en islamist fra Usbekistan kapret en lastebil og drepte fem mennesker i byens sentrum. Mannen oppholdt seg ulovlig i Sverige etter å ha fått sin asylsøknad avslått. Foto: Wikipedia Commons

 

Avisen Dagens Nyheter (DN) skriver i dag at rykter om en terrortrussel mot Stockholm er blitt spredd på sosiale medier. Også private sikkerhetsselskaper i den svenske hovedstaden har snappet opp trusselen. Justisminister Morgan Johansson ble informerte i dag tidlig og sier at Säkerhetspolisen (Säpo) har jobbet med trusselen « i løpet av natten».
Hva trusselen konkret går ut på, hvor trusselen kommer fra og hvem den er blitt rettet til, vil ikke Säpo si noe om.
– Vi kjenner til at det finnes opplysninger fra sosiale medier og som handler om en terrortrussel, sier kommunikasjonssjef Odermalm Schei i Säpo til DN.
Ifølge DNs kilder oppfordrer private sikkerhetsselskaper sine kunder om å unnvike sammenstimlinger av mennesker samt å ikke oppholde seg ved Hötorget og ved T-banen.
Säpos Odermalm Schei sier at de ikke har noen uttalelse å gi vedrørende denne advarselen.
– Dette er en trussel av veldig mange som vi får i Säpo, sier han.
Han legger til at det svenske sikkerhetspolitiet får en flom av tips som har med terrorisme å gjøre. Ca. annenhver dag får de tips om dreier seg om konkrete trusler rettet mot Sverige.
Säpo har ikke høynet trusselnivået som fortsatt ligger på tre.

ADVARER: Et sikkerhetsfirma i Stockholm skal ha advart mot terrorfare i Stockholm og nevner byens T-bane. Foto: Essensielt/M. Aasbø

Også rikspolitisjefen, Dan Eliasson, bekrefter at Säpo har mottatt en terrortrussel mot Stockholm.
Ifølge DN skal den nasjonale innsatsstyrken (tilsvarende vår Beredskapstropp) ha folk ved hovedjernbanestasjonen i Stockholm samt Mynttorget, som ligger like ved den svenske riksdagen.
Terrorforsker Magnus Ranstorp ved den svenske forsvarshøgskolen sier at trusselen er uvanlig ettersom den denne gangen er offentlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.