RØMLINGER MISTER NAV-STØTTE

 

FESTEN OVER: –Festen er over. Vi aksepterer ikke at kriminelle kan leve på rømmen med folks skattepenger utbetalt gjennom velferdsordninger, sier Atle Simonsen (Frp) Foto. FrP

Flere tusen kriminelle på rømmen fra politiet får NAV-penger rett inn på konto mens de er på flukt. Nå har regjeringen satt en stopper for denne praksisen.
Hvert år betaler NAV ut rundt 300 millioner kroner til kriminelle på flukt. Det tilsvarer alle skattepengene til ca. 3 000 nordmenn. Over flere år dreier det seg om milliardbeløp. Dette har nå regjeringen, med justisminister Per-Willy Amundsen (FrP) i spissen, satt en stopper for.

– Festen er over. Vi aksepterer ikke at kriminelle kan leve på rømmen med dine skattepenger utbetalt gjennom velferdsordninger, sier Atle Simonsen, som er stortingsrepresentant og medlem av Arbeids- og sosialkomiteen.

– Tidligere regjeringen har ikke sett behovet for å gjøre noe med dette. Dette er absurd, og slik skal det ikke lenger være, legger han til.

– Noe av det første denne regjeringen gjorde, var å stoppe utbetaling av NAV-ytelser til personer som kidnapper eller tar med barna sine til utlandet mot den andre forelderens vilje. Nå setter vi også en stopper for NAV-ytelser til dem som er på rømmen fra politiet. Kriminalitet skal aldri lønne seg, sier Himanshu Gulati.

SETTER EN STOPPER: – Nå setter vi en stopper for NAV-ytelser til de som er på rømmen fra politiet. Kriminalitet skal aldri lønne seg, sier Himanshu Gulati. Foto: Frp

Gulati er en av Fremskrittspartiets justispolitikere på Stortinget. Han forteller at dette ifølge politiet dreier seg om personer som er domfelt for grove forbrytelser, som for eksempel alvorlige kroppskrenkelser, seksuell omgang med mindreårige og voldtekt.
– Vi vet at mange av disse oppholder seg i utlandet, og at de der mottar støtte fra NAV samtidig som de er etterlyst i Norge. Det betyr jo at norske skattebetalere finansierer personers mulighet til å være på rømmen. Det er forkastelig, urettferdig og helt unødvendig, sier Simonsen og Gulati, og avslutter:

– Vi tar ansvar og rydder opp. Nå er festen slutt for kriminelle på rømmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.