LISTHAUG FÅR MED SEG ROTEVATN I JUSTIS- OG BEREDSKAPSDEPARTEMENTET

 

DYKTIG: Sylvi Listhaug betegner statssekretær Sveinung Rotevatn (V) som en svært dyktig politiker.Foto: Olav Heggø, Fotovisjon

Sylvi Listhaug får med seg Venstres Sveinung Rotevatn som statssekretær når Listhaug nå skal lede Justis- og beredskapsdepartementet med ansvar også for innvandring. – Det er mange som har prøvd å kontrollere meg eller være en vaktbikkje opp igjennom årene. Men det er ingen som har greid det, sier hun til NTB.

Pressen har allerede betegnet Rotevatn som en ny vaktbikkje i Justisdepartementet, en betegnelse Sylvi Listhaug tar med stor ro. Onsdag ble det kjent at Listhaug også får ansvaret for de tunge oppgavene som tilhører Justisdepartementet, samtidig som hun skal fortsette med å ha ansvaret for innvandringspolitikken til regjeringen. Dette er et område hvor forskjellen mellom FrP og Venstre er spesielt stor.

VENSTRE:Venstres Sveinung Rotevatn blir statssekretær hos sylvi Listhaug i Justis- og beredsskapsdepartementet. Foto: Jon Straube/Wikipedia Commons

Men Listhaug beskriver Sveinung Rotevatn som en svært dyktig politiker og hun tror de to vil samarbeide bra. Og hun har ingen planer om å endre stil.
– Jeg bruker å kalle en spade for en spade. Det kommer jeg til å fortsette med. Jeg vil ikke forandre personlighet, sier hun. Også Rotevatn gir Listhaug et god skussmål og tror på et godt samarbeid::
– Jeg er helt sikker på at det kommer til å gå bra. Vi er to ulike partier, men det regjeringen gjør, står vi sammen om, sier han til NTB.
Ved siden av Rotevatn fra Vestre får Listhaug også med seg Thor Kleppen Sættem fra Høyre som statssekretær i det nye departementet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.