NYTT ANGREP PÅ POLITIET I MALMØ

 

 

 

ANGREPET: Politistasjonen i innvandringstette Rosengård i MAlmø ble angrepet av kriminelle onsdag kveld. Foto: Jorchr/Wikipedia Commons

 

For andre gangen i løpet av kort tid har det vært et attentat mot poltiet i Malmø. Denne gangen var det politistasjonen i den innvandrertette bydelen Rosengård som ble rammet av en eksplosjon onsdag kveld. Ingen ble skadet under eksplosjonen som var så kraftig at hele bygningen ristet og folk ble skremt opp av smellet som kunne høres over store deler av Malmø.
Flere biler til ansatte ved politistasjonen om stod ved bygninger,  ble så ødelagte at at de ikke er kjørbare lenger Bombeattentatet etterlot seg et krater inne på bakgården til politihuset. Politiet har arrestert to person i 20 årsalderen i forbindelse med den siste eksplosjonen.
Svært få personer skal ha oppholdt seg i lokalene da eksplosjonen skjedde, men politi sier at hadde det vært mennesker i nærheten av eksplosjonsstedet under attentatet, , ville de ha vært direkte livsfarlig. Trolig er det kastet inn en eller flere håndgranater. Eksplosjonen kunne høres over store deler av Malmö.

Angrepet på politihuset fikk den lokale politiområdesjefen, Stefan Sintéus, til å uttale at slike angrep «gjør oss bare forbannet». Angrepet kobles sammen med politiets ekstraordinære innsats mot kriminelle gjenger i Sør-Sveriges største by. Politiet skal den siste tiden nærmest ha fotfulgt 200 sterkt kriminelle ungdommer fra bydelen.

Også regionsjefen for politiet i region Syd, Carina Persson, understreker at slike attentater bare skjerper kampen mot de kriminelle gjengene som har plaget Malmö de siste årene. Angrepet betegnes av andre som et hevnangrep.
Rosengård ble bygd på 1960- og 1970-tallet og har i dag en befolkning på ca. 22.000 innbyggere. 86 prosent har utenlandsk bakgrunn. De fleste har bakgrunn fra eks-Jugoslavia, Irak, Libanon eller Afghanistan. Hele 14,7 prosent av ungdommen i bydelen har fått en dom – noe som er den høyeste andelen i hele Sverige.

Leave a Reply

Your email address will not be published.