Aretha Franklins begravelse: Clinton satt sammen med svart rasist

 

SAMMEN: Den fargede rasisten, homofoben og leder for Nation of Islam, Louis Farrakhan, satt like ved tidligere president Bill Clinton i begravelsen til Aretha Franklin. Mellom de to satt Al Sharpton og Jesse Jackson (nærmest Clinton). Foto: Skermdump fra Fox News

Tidligere president Bil Clinton får sterk kritikk for å ha stilt opp i begravelsen til soul-dronningen Aretha Franklin lørdag. Clinton satt like i nærheten av  lederen for Nation of Islam, Louis Farrakhan, en mann som ved gjentatte anledning har hetset mot jøder, hvite og homofile. 

Både Farrakhan og Bill Clinton fikk sitte lengst fremme ved begravelsesermonien i Greater Grace Tempel i Detroit. Mellom de to satt borgerrettsaktivistene  Al Sharpton og Jesse Jackson.

Det er kjent at Aretha Franklin hadde en f0rbindelse med Louise Farrakhan for 30 år siden, men det er ikke kjent om de to siden det har hatt et vennskap.

I USA er Louis Farrakhan kjent for sine sterkt rasistiske uttaleser. Noen ganger går det ut over jøder, andre ganger  er hetsen og hatet rettet mot hvite og mot homofile. Mange kaller han «Den svarte Hitler», og selv har Farrakhan sammenlignet Hillary Clinton med Hitler.

En av de som reagerer på Clintons tilstedeværelse var den kjente jussprofessoren Alan Dershowitz. Til Fox News sier han at Bill Clinton burde sagt fra at hvis de ønsket å ha en  fanatiker som Louise Farrakhan i begravelsen– ved siden av seg , så ville han ha valgt å holde seg borte.

Også den kjente New York-demokraten Dov Hikind reagerte og kalte Farrakhan for «Amerikas svarte Hitler». I en Twitter-melding karakteriserte han Clintons tilstedeværelse sammen med Farrakhan som «sjokkerende».

Andre reagerte på hvorfor mange av de største amerikanske nyhetsmediene ikke reagerte mer på at Clinton og Farrakhan satt på prominente plasser like i nærheten av hverandre under begravelsen. Hva om det hadde vært ekssjefen for Ku Klux Klan, David Duke, som satt like i nærheten av en ekspresident i en begravelse, for en kjent kulturpersonlighet,  twitret en annen.

Aretha Franklin døde 16. august etter å ha levd med kreft i mange år. Hun ble 76 år. Blant artistene som opptrådte i begravelsen var Ariana Grande.

Leave a Reply

Your email address will not be published.