Palestinske Mahmoud ble det første sivile offer i Hamas-angrepene mot Israel

PENDLET: Mahmoud (48) ble den første sivile offer på israelsk side i etter at Hamas innledet en serie rakettangrep mot Israel mandag morgen. Han jobbet i bilutleiebransjen. Foto: Skjermdump fra Facebook

 EILAT (Essensielt) : Rakettene fra Gaza fortsetter i dag tirsdag kveld  å ramme det sørlige Israel selv om det var snakk om en våpenhvile som skulle begynne kl.  03.30 i dag ettermiddag israelsk tid. Samtidig kan israelske medier fortelle at mannen som døde under Hamas-angrepet mot Askhelon var en palestinsk mann fra Hebron-distriktet. En annen kvinne som ble skadet i samme leilighet, er også palestinsk. Mannen som døde er blitt identifisert som 48 år gamle Mahmoud Abuski Abu Asabeh.

Det ble altså en palestiner som ble Hamas første sivile offer at de at de innledet noen voldsomme angrep på Israel mandag formiddag.

Som så mange  andre palestinere pendlet Mahmoud Abuski  mellom sitt hjem et sted like utenfor Hebron på Vestbredden til byen Askhelon like nord for Gazastripen. Han etterlater seg kone , to døtre og tre sønner. Den ene sønnen studerer i Moskva – studier betalt av de palestinske myndighetene.

Times of Israel skriver at Mahmoud la ut en video på Facebook som viser en Hamas-rakett som blir stoppett på vei mot Ashdod.

«Ashdod now. May God be gentle» skrev han på sin Facebook-konto.

Hamas og deres støttespillere på Gazastripen har til sammen avfyrt mer enn 400 raketter mot Israel.

Mahmoud og hans venninne oppholdt seg i en eldre bygning i Ashkelon som manglet skikkelig tilfluktsrom.

Få her i Israel tror at Israel og Hamas vil gå til en full konfrontasjon slik vi så under Operation Protectiv Edge i 2014. Begge parter viser en viss tilbakehold. De få sivile ofrene på palestinsk side er tegn på at Israel ikke er interessert i en full konfrontasjon.

Samtidig er Netanyahu under sterk press fra høyresiden over manglende respons på de mange rakettangrepene. Som viser at palestinerne får stadig mer avanserte våpen som selv de israelske avanserte luftvernsystemene har vansker med å handske,  når angrepene blir mange og kommer tett.

Tekst: MORTEN AASBØ

Leave a Reply

Your email address will not be published.