Start meldte fra om rasisme, men ble selv straffet

Under en fotballkamp mellom Start og Sandefjord i oktober i fjor ble en Sandefjord-spilleren utsatt for rasistiske tilrop fra en Start-supporter på tribunen. Start tok affære og sanksjonerte tilskueren  Nå er fotballklubben straffet. Klubbens ledelse mener straffen vil heve terskelen for at andre klubber selv skal melde fra om rasisme.

UTSATT FOR RASISME: Sandefjord-spilleren Brice Wembangomo ble utsatt for rasisme fra en Start-suporter i fjor høst. Start meldte fra , men klubben er allikevel idømt sanksjoner. Foto: Facebook

Starts daglige leder, Christopher MacConnacher,  er oppgitt over at klubben ble sanksjonert for rasismen etter at de selv satte søkelyset på  saken.

– Vi vet jo at det er en del mørketall der ute hva angår hverdagsrasisme og annen rasisme og det første steget vi som samfunn må ta, er å si ifra. Da kan man ikke bli straffa for det. Det funker bare ikke, sier han til NRK Sørlandet.

Han legger til: 

– Hvis vi som samfunn skal få bukt med problemer må vi rapportere det inn. Hvis ikke blir bare mørketallene enda større.

Det var Sandefjord-spilleren Brice Wembangomo som fikk oppleve et rasistisk tilrop. Spilleren hørte ikke selv hva som ble sagt. Andre supportere hørte det som ble sagt, og meldte fra til Start-ledelsen. Tilskueren ble senere straffet  av Start-ledelsen.

Espen Auberg i NFFs juridiske seksjon, sier til NRK at de har valgt å oppretteholde dommen mot Start, men at sanksjonene mot fotballklubben ble noe mildere enn opprinnelig nettopp fordi klubben selv tok opp saken.

Start-ledelsen frykter nå at andre klubber vil unngå å rapporterer om rasisme fordi de vil bli straffet økonomisk ved å gjøre det.

I dommen mot Start går det blant annet frem at de må ha halv tribunekapasitet på sin første hjemmekamp i april.

TEKST: Redaksjonen

Leave a Reply

Your email address will not be published.