Tronheim Aps årsmøte: – Et vepsebol

Det snakkes om kupp og fremtidige vanskeligheter med forsoning etter bråket under årsmøte i Trondheim Ap i helgen. Det begynte med at den tidligere lederen Gunn Elin Høgli ble kastet etter et mistillitsforslag. Og endte med at Trond Giske stemte for seg selv som nestleder i et av de viktigste lokallagene i kriserammede Arbeiderpartiet

Den tidligere nestlederen Jørn Arne Flått, som trakk seg som nestleder, kalte prosessen for et kupp og mente det hele fremstod som koordinert og registrert.
For å få valgt inn Trond Giske som ny nestleder ble det nødvendig med to kontraavstemninger
Nå blir Trond Giske den nest mektigske i Trondheim Arbeiderparti etter den nye lederen Pål Sture Nilsen.
Ap-medlem og varadelegat Tine Christin Eikevik var til stede på årsmøtet fredag, men «orket» ifølge VG ikke flere intriger, og fulgte resten av møtet digitalt.
Hun sier til avisen:
– Det er bare trist det som skjer. Trondheim Ap har vært delt lenge, men det er enda mer delt nå, sier den tidligere lederen av Trondheim Arbeidersamfunn.
Politiske kommentatorer som var til stedet er lettere sjokkert over årsmøtet.
Politisk redaktør i Adressa, Siv Sandvik. skriver følgende:
«Partilaget i byen som en gang ble regnet som en bastion i Arbeiderpartiet, holder nå på å rive seg selv i fillebiter», skiver hun.
VGs kommentator Hans Petter Sjøli er ikke mindre krass:

«Å kalle helgens utgave av Trondheim Ap for et vepsebol, er, unnskyld uttrykket, fanden brette ikke å ta i» skriver Sjøli.
Nidaros Ap, som ledes av Trond Giske, har 4500 medlemmer og utgjør halvparten av de 9000 medlemmene i Trøndelag Ap.
Nå mener mange at Giske neste skritt er å sikre seg en sikker plass på stortingslisten ved neste års valg.
Trondheim Ap markerte seg også klart til venstre i partiet. Årsmøtet vedtok samarbeid med Rødt og MDG. I tillegg vil de ha kulturell og politisk boikott av Israel og arbeide for sanksjoner mot verdens eneste jødiske stat.
– Vi må ha med oss hele den rødgrønne siden, og for å få til det, er vi nødt til å forene arbeiderbevegelsen og miljøbevegelsen. Vi må finne de løsningene som funker, sette inn de tiltakene som monner, og ikke minst sørge for at vi har folket med oss, heter det i argumentasjonen om et samarbeid på nasjonalt nivå med både Rødt og MDG.

Tekst: Redaksjonen

Leave a Reply

Your email address will not be published.