SPESIALSTYRKER FRIGJORDE FIRE GISLER PÅ GAZA

Fire israelske gisler ble lørdag formiddag frigjort og hentet ut fra to skjulesteder på Gaza. Gislene ble holdt i to høyhus i Nuseirat sammen med palestinske familier. Bygningen ligger 200 meter fra hverandre og spesialstyrker fra elitestyrken Yaman og sikerhetstjenesten Shin Bet aksjonerte samtidig mot de to skjulestedene for at ikke Hamas skulle henrette noen av de fire hvis de oppdaget at en redningsaksjon var på gang. De fire ble kidnappet fra ravefestivalen Super Nova for åtte måneder siden.

HENTET UT: Gislene Almog Meir Jan, Andrey Kozlov, Shlomi Ziv og Noa Argamani ble reddet fra fangenskap i Gaza under en spektakulær aksjon i dag formiddag.

Israelerne sier at palestinske familier blir betalt av Hamas for å ha gislene plassert hos seg selv om Hamas-soldater holder streng kontroll med gislene.

I en av leilighetene hvor tre av gislene ble holdt oppstod det kamp og lederen for aksjonen, Arnon Zamora, ble livstruende skadet og døde senere på et israelsk sykehus.

KIDNAPPET: Dette er trolig Noa Argamani i det hun ble tatt til fange.

Det ble etablert en midertidig landingsbane for helikopterne inne på Gaza. Selv om helikoptrene ble beskutt med luftvernsmisiler, kom de seg ut over havet og opp i høyden for videre transport til sykehus i Israel.

Få gisler er reddet ut fra Gaza og fortsatt har Hamas og de andre terroristgruppene 120 gisler i fangesskap åtte måneder etter at de ble tatt til fange under masakrene 7. oktober i fjor.

Tekst: MORTEN AASBØ

REDDET: Redningshelikoptre gikkk ned på stranden i Nuseirat for å hente gislene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.