MARK RUTTE SKJERPER TONEN MOT ISLAMISTER

BREV: Nederlands statsminister har skrevet et åpent brev til landets innbyggere hvor han ber folk som ikke vil tilpasse seg, reise hjem. Faksimile:VVDs hjemmeside

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den sittende nederlandske statsministeren Mark Rutte har skrevet brev til landets innbyggere foran valget i mars. I det åpne brevet ber han alle som ikke vil respektere landets skikker og lover om å reise.

 

MEVLANA: Mevlana-moskeen er en av de største moskeene i Rotterdam. Foto: Wikipedia Commons

Mark Rutte representerer det liberale partiet VVD, og i helsides annonser og på partiets hjemmesider ligger brevet som ber folk om å reise hvis de ikke vil tilpasse seg Nederlands lover og skikker.

Ruttes skjerpede holdninger til asylanter og radikale islamister kommer etter menigsmålinger som viser stor fremgang for Geert Wilders og hans Frihetsparti (PVV). .

Wilders blei desember dømt for å ha oppfordret til diskriminering av marokkanere etter et valgsmøte i PVV. Wilders og PVV økte oppslutningen etter dommen, mens det liberale partiet til Rutte gikk kraftig tilabke.

INVANDRERFLERTALL: Nederlands nest største by, Rotterdam, har nå innvandrerflertall og muslimsk ordfører. Foto: Morten Aasbø

På meningsmålinger har det islamkritiske partiet Frihetspartiet til Geert Wilders tidvis hatt høyere oppslutning enn Mark Ruttes parti.

Selv om Wilders ikke er nevnt i det åpne brevet til Rutte, kommenterte Wilders brevet ved å si at Rutte er en tilhenger av åpne grenser samtidig som han advarte mot en ”asyl-tsunami” og islamisering av Nederland.

Nederland, som har spesielt mange innvandrere fra Marokko og Tyrkia, har strammet inn reglene for famliegjenforenin og gjort det enklereåutvide personer sopm blir dømt for alvorlige forbrytelser. I dag er det kun kjernefamilie, som ektefelle og barn, som kan gjenforenes. Tidligere kunne også besteforeldre, nieser og nevøer familieinnvandre. Oppholdstiden for å få familiegjenforening er utvidet fra tre til fem år.

Nederland opplevde for drøye 10 år siden to politiske drap som vakte stor oppsikt.Den konservative og innvandringskritiske politikeren Pim Fortuyn ble skutt av en vensreradikal dyreverner i Hilversum . To årsenere, i 2004, ble filmskaperen Theo vab Gogh knivdrept mens han syklet hjem fra sitt kontor i Amstserdam. En  islamist med marrokansk bakgrunn ble senere dømt.

Gert Wilders er også drapstruet og har i over 10 år levd i forskjellige «sikre» boliger. Han beveger seg adri utendørs med miindre enn seks sikkerhetssvakter i følge. Nerdelandskesikkerhetspolit avverget i 2004 et drapsforsøk fra den såkalte Hofstad-nettverket. Gruppen,som besstod av hovedsakelig unge islamiser med bakgrunn fra Marokko. De skulle samtidig også drepe den somaliske islam-kritikeren Ayaan Hirsi Ali.

 

ORDFØRER: Ordfører Ahmed Aboutaleb i Rotterdam, ber også muslimer som ikke kan tilpasse seg demokrati og ytringsfrihet, dra hjem. Foto Wikipedia Commons

Mark Rutte er ikke den første nederlender som ber islamister og andre med totalitære synspunkter om å dra. Den sosialdemokratiske ordføreren i Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, som er født i Marokko og en praktiserende muslim, gikk etter massakren på Charlie Hebdo-journalistene ut med en tilsvarende oppfordring til intolerante muslimer: Kom dere vekk hvis dere ikke liker demokratiet og friheten som Nederland gir dere, var hans klare ord. Ca. halvparten av Rotterdams innbyggere er i dag innvandrer eller har én foreldre som er innvandrer. Defleste kommer fra Marokko, Tyrkia eller Surinam. De aller fleste marokokanere har dobbelt statsborgerskap.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.