– PEDOFILE HAR STØRRE RETTSVERN ENN TROND GISKE

 

Stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø fra Sør-Trøndelag mener mediene nå må gi Støre ro til å håndtere Giske-saken. Foto: Stortinget

Kirsti Leirtrø, som er stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, mener Giske er blitt forhåndsdømt og at pedofile har bedre rettsvern enn Aps avgåtte nestleder. Leirtrø mener mediene nå må gi Jonas Garhr Støre ro til å håndtere varslene rundt Trond Giske.

Leirtrø er inne i sin første periode som stortingsrepresentant for Trøndelag, og sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen.
Hun forteller til Dagens Næringsliv at hun er opptatt av å vise solidaritet med varslerne, og ikke er interessert i å forsvare Trond Giske i selve saken. Men hun er svært kritisk til det store trykket fra mediene på Giske.
– Når hele Norge tror at vedkommende er en voldtektsforbryter uten at det foreligger en politianmeldelse, så blir bildet ganske feil, sier Leirtrø, og tar avstand fra denne typen journalistikk.
Hun er ikke alene blant politikerne i Trøndelag om å gi sin støtte til Trond Giske etter at han nå har valgt å gå av som nestleder i Arbeiderpartiet. Også fylkesleder for Ap i Trøndelag, Karianne Tung, har sterke innvendinger mot medienes dekning av Giske-saken. Ifølge Tung har Trond Giske så å si stått rettsløs i prosessen uten mulighet til å forsvare seg. Til Adresseavisen sier hun at det gjør henne både sint og lei seg.
Politisk redaktør Kjell Alstadheim i Dagens Næringsliv, som var først ute med å skrive om klagene på Trond Giske, tar til motmæle i en kommentar og understreker at Giske har fått innsyn i varslene og fått mulighet til å forsvare seg i møte med Støre og via Facebook. Alstahaug sier videre at Tung og ordføreren i Trondheim. Rita Otervik (Ap), fremstår som «helt blottet for omtanke for varslerne».

Leave a Reply

Your email address will not be published.