Nå kan du fly «sømløst» med Norwegian og Widerøe

LETTERE: Nå skal det bli «sømnløst» mellom Norwegian og Widerøe. Foto: Norwegian

 

Norwegian og Widerøe undertegnet fredag en samarbeidsavtale som for første gang vil gi reisende på innenriksruter i Norge mulighet til å fly sømløst med Widerøe og Norwegian. Nå kan den reisende for eksempel fly med Norwegian til Trondheim og videre ut i kortbanenettet uten å måtte betale dobbel passasjeravgift. Og bagasjen kan du sjekke inn helt frem til bestemmelsesstedet.

Norwegian og Widerøe mener det blir økt konkurranse på det norske innenriksnettet når Widerøe om kort tid åpner for bestilling av Norwegian-flygninger og gjennomgående reiser på sine anbudsruter i Norge.

I første omgang innebærer samarbeidet at Widerøe skal selge gjennomgående billetter med Widerøe og Norwegian på sine nettsider. Selskapene tar sikte på at billettene legges i salg i første halvdel av mars. Etter planen vil billettene også kunne kjøpes på Norwegians nettsider mot slutten av året.
– Avtalen mellom Norwegian og Widerøe bidrar til økt konkurranse på det norske innenriksmarkedet. Det betyr at de reisende får flere valgmuligheter, større fleksibilitet, kortere reisetid og ikke minst tilgang til lavere priser. Nå kan den reisende for eksempel fly med Norwegian til Trondheim og videre ut i kortbanenettet uten å måtte betale dobbel passasjeravgift, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Norwegian.
– Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Avtalen med Norwegian gjør at kunden får flere reisealternativ å velge mellom. I sum vil dette gi et bedre tilbud, så dette blir bra for Widerøes kunder, sier Christian Skaug, Direktør Network & Pricing i Widerøe.

 

STØRRE  KONKURRANSE: Norwegians nye samarbeid med Widerøe, vil skape større konkurranse i det norske innenriksmarkedet. Foto: Jørgen Syversen

SAS og Widerøe har i lang tid samarbeidet tett, og det nye samarbeidet mellom Widerøe og Norwegian betyr nå at SAS og Norwegian på like fot kan konkurrere om folk som skal frem og tilbake til landets mindre flyplasser på Vestlandet og i Nord-Norge. Det kan på litt lengre sikt gi tøffere konkurranse og lavere billettpriser.

Widerøe sier at avtalen vil gi deres kunder større valgmulighet hva gjelder reiserute, tidtabell og pris. Gjennomgående billetter vil gi kunden langt kortere reisetid. Minimum tid mellom avganger reduseres fra 2 timer til 30 minutter på alle lufthavner unntatt Oslo Gardemoen, der det blir 45 minutter. Bagasje vil kunne sjekkes inn helt fram til bestemmelsesstedet i Norge, og passasjerer vil bli ivaretatt skulle det oppstå kanselleringer eller forsinkelser underveis.

BOMBARDIER: Widerøe opererer en flåte på 41 fly av typen Bombardier Dash-8 turbopropell. Flåten består av 7 Dash-8 300 fly, 20 Dash-8 100 (bildet) , 3 Dash-8 Q200 fly og 11 Dash-8 Q400 fly. Foto: Widerøe

– Widerøe jobber uavbrutt med å bedre flytilbudet for våre kunder ute i Distrikts-Norge. Vi beholder vårt gode samarbeid med SAS og kunden får flere reisealternativer å velge mellom. I sum vil dette gi et bedre tilbud, så dette blir bra for Widerøes kunder, sier Christian Skaug, Direktør Network & Pricing i Widerøe.

Følgende ruter er inkludert i avtalen:
• Oslo – Røros
• Alle ruter mellom Oslo og Bergen til Sogn og Fjordane og Ørsta/Volda
• Alle ruter mellom Trondheim og Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen)
• Trondheim og Oslo til Rørvik og Namsos
• Alle ruter i Nordland, Troms og Finnmark, bortsett fra Bodø – Bardufoss
• Direkteruter fra Oslo til Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen) og Lofoten (Svolvær, Leknes, Stokmarknes)
• Direkteruter fra Bergen til Bodø og Tromsø
• Sandefjord/Kristiansand/Trondheim til Evenes

Leave a Reply

Your email address will not be published.