Russisk jagerfly krenket svensk luftrom

JAS Viggen: En JAS-Viggen maskin var raskt på plass for å avskjære et russisk SU-24 fly (under). Foto: Wikimedia Commons

Et Russisk jagerfly av typen SU-24 var fem kilometer inne på svensk territorium fredag ettermiddag i nærheten av Gotland i Østersjøen. Svenskene kom raskt på plass med to JAS Viggen-fly som fikk avskjæret det russiske flyet. Det er første gang Sverige opplever en slik krenking av luftrommet etter at Sverige ble medlem av NATO tidligere i år. Sist gang det skjedde var for to år siden.t SU-24 flyet var ikke utstyrt med missiler, og svenskene mener det var ute på spaningsoppdrag. Ett av de to svenske JAS Viggen -flyene gikk opp og fløy parallellt med det russiske flyet for å signalisere at de skulle legge om kursen. Det ble gjort og hele episoden varte to minutter.

Tekst: Redaksjonen

Leave a Reply

Your email address will not be published.